Kantar: toonaangevend in insights en advies

​Kantar is de grootste organisatie ter wereld op het gebied van data, insights en consultancy. Niemand weet beter dan wij hoe mensen denken, wat ze voelen, delen, stemmen en kijken.

 

Door onze expertise op het gebied van menselijk gedrag te combineren met geavanceerde technologieën helpen de 30.000 medewerkers van Kantar de meest toonaangevende organisaties ter wereld succesvol te groeien.

banner.jpg
 

Hoogtepunten in de afgelopen jaren

Op de valreep van 2019 werd bekend dat Bain Capital Private Equity meerderheidsaandeelhouder van Kantar wordt. Bain Capital is nu voor 60% eigenaar van Kantar. WPP blijft voor 40% eigenaar.

2019 | Alle Kantar-merken gaan verder onder de naam Kantar
In april 2019 heeft binnen de Kantar groep een grote rebranding plaatsgevonden. Vanaf 2 april biedt Kantar al haar producten en specialismen onder de merknaam Kantar aan. Ook in Nederland gaan de merken Kantar TNS, Kantar Public, Kantar Millward Brown, Kantar Media, Kantar Consulting en Lightspeed allemaal verder als Kantar. . 

2018 | Kantar verhuist naar Amsteldok
Samen met de andere Nederlandse WPP-bedrijven verhuist Kantar Nederland naar het geheel gerenoveerde Amsteldok (voorheen het Rivierstaete-gebouw) in Amsterdam.

2018 | Niels Bouwman wint MOAward 'Young Talent van het jaar 2018'
Niels Bouwman van Kantar Millward Brown heeft de MOAward in de categorie Young Talent van het jaar 2018 in de wacht gesleept. Hij ontving de prijs op woensdag 6 juni in de WesterUnie in Amsterdam.

2017 | Judith ten Bokkel wint MOAward 'Young Talent van het jaar 2017'
Judith ten Bokkel van Kantar TNS won de MOAward in de categorie 'Young Talent of the Year'. De uitreiking vond plaats op woensdag 7 juni in beachclub Vooges in Zandvoort.

2016 | AMMA award - Hans du Chatinier prijs voor online kijkcijfers
Om tot een echt kijkcijfer voor online te komen, ontwikkelde SKO in 2013 een uniek Videodata Integratie Model (VIM) en sloot met Kantar Media een contract om dit invulling te geven. In 2015, een jaar later, zijn de eerste online kijkcijfers een werkelijkheid. SKO en Kantar Media/TNS introduceren hiermee als eerste in de wereld een hybride systeem dat dagelijks hoogwaardige data levert op detailniveau (programma’s en commercials).