Customer Loyalty: het gaat om de sterkte van de klantrelatie

De manier waarop uw klanten aankoopbeslissingen nemen is sterk veranderd. In veel categorieën is het aanbod groot. En in de ogen van klanten is het onderscheid tussen de aanbieders beperkt. Vaak weten klanten al vóórdat zij naar winkel of webshop gaan wat ze willen hebben.  Deze nieuwe realiteit heeft effect op hun klantloyaliteit. De vraag die u zichzelf zou moeten stellen is: Hoe sterk zijn mijn klantrelaties? Welke klanten kunt u mogelijk kwijtraken omdat de klantrelatie niet sterk genoeg is? 
sterke klantrelaties
 

Sterkte van de klantrelatie

Customer loyalty is een onderwerp dat prominent op veel managementagenda’s staat, maar waar vaak nog op een traditionele manier naar gekeken wordt. Zonder rekening te houden met de effecten van de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Klanten nemen beslissingen door beschikbare alternatieven te bekijken. In de relatie tussen klant en bedrijf komen veel interrupties voor. Aanbiedingen van concurrenten, postieve of negatieve reviews, hypes via twitter. De sterkte van de klantrelatie is tegenwoordig belangrijker dan ooit.
 
customer loyalityHoeveel van uw klanten overwegen een alternatief of zijn serieus van plan om over te stappen? Bij veel bedrijven hebben we gezien dat  het churn-risico niet zit bij de zwakste relaties, maar bij de klanten met een gemiddeld sterke relatie. In een sterk competitieve omgeving en een gemiddelde customer experience, zijn dit de klanten die snel vertrekken. 

Gemiddeld is niet goed genoeg

Een gemiddelde customer experience is niet voldoende om klanten met churn-risico vast te houden. Wat kunt u doen om deze klanten wel aan u te binden? U moet weten welke elementen uit het concurrende aanbod het meeste aantrekkingskracht hebben. Dit zijn de punten waarop u zich onderscheidend moet positioneren.

Wilt u weten hoe sterk de relaties met uw klanten zijn? 

Of hoe u een meer concurrerend aanbod kunt ontwikkelen? Download de productsheet of bel vandaag nog met één van onze Customer Experience specialisten. U kunt uw vraag ook ons voorleggen via ons contactformulier.