Groeistrategie: sterke klantrelaties bouwen

Veel bedrijven kiezen voor een groeistrategie waarin de klant centraal wordt gesteld. Loyale klanten besteden meer en besteden vaker. Ook kunnen ze belangrijke ambassadeurs zijn bij het aantrekken van nieuwe klanten.  Maar niet al uw klanten zijn hetzelfde. Sommige klanten hebben meer ruimte om hun bestedingen te verhogen. Anderen niet. Sommige klanten zijn echt uw promoters. Anderen niet.

sterke-klant-relaties-opbouwen
Welke klantsegmenten zijn belangrijk?

Klanten hebben allemaal verschillende verwachtingen en behoeften. Ze oordelen daarom ook op een andere manier over uw bedrijf en merk. Eén aanpak of actie voor uw hele klantenbase sorteert niet bij elke klant hetzelfde effect. Om ervoor te zorgen dat een actie meer impact heeft, raden we een gedifferentieerde aanpak aan. Dit zorgt voor een snellere groei van uw klanttevredenheid.

Met innovatieve analysetechnieken zoeken we de voor u relevante klantsegmenten. Elk van deze klantsegmenten heeft andere behoeften en vraagt om een eigen benadering om de gewenste groei te kunnen realiseren. Wij geven u handvatten voor het opzetten van succesvolle acties binnen de segmenten. Acties die ervoor zorgen dat de tevredenheid en loyaliteit onder uw klanten daadwerkelijk toeneemt.

Kansen en bedreigingen binnen uw meest waardevolle klantsegmenten

We werken met een gevalideerde oplossing voor het meten, monitoren en managen van klantloyaliteit: TRI*M Customer Experience. Daarbij kijken we naar de verschillen in de relatie met uw meest waardevolle klantgroepen. Welke klanten zijn voor uw bedrijf op het moment belangrijk? En waar zit nog potentieel om verder te groeien? Wij identificeren deze klantgroepen voor u door uw klanten te segmenteren. Op basis van de klants huidige uitgaven bij uw bedrijf (relevantie) en op basis van het aandeel van uw bedrijf in de totale bestedingen van de klant (groeipotentieel).

Hieruit volgt een duidelijke aanbeveling bij welke klantsegmenten nog groeipotentieel zit. Van elk segment maken we een profiel. U krijgt concrete aanknopingspunten voor het verbeteren van uw klanttevredenheid. Samen met u bepalen we de beste strategie voor iedere klantgroep.

Kiest u voor deze groeistrategie?

Wilt u meer impact realiseren met uw huidige strategie en profiteren van onze ervaring? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze specialisten of leg uw vraagstuk voor via ons contactformulier.

Is groei door het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten ook interessant voor u?

Lees dan verder over deze groeistrategie.