Alle Kantar-publicaties naar aanleiding van COVID-19


Op deze pagina vind je al onze content en onderzoeken naar aanleiding van de coronacrisis overzichtelijk bij elkaar.

Artikel op Marketingfacts | Terug naar het nieuwe normaal? Nee bedankt!

In coronatijden zijn we duurzaamheid alleen maar belangrijker gaan vinden met zijn allen. Toch handelen we lang niet altijd naar onze eigen groene waarden bij het winkelen. Misschien is het wel juist daarom dat consumenten graag willen dat bedrijven het hen gemakkelijker maken voor duurzaam te kiezen. Kantar schreef hierover een artikel dat op
5 oktober op Marktingfacts verscheen.

Lees hier het artikel


Whitepaper | (New) Consumer Health behaviors due to COVID-19: what will stick?
 

Kantar heeft onlangs een wereldwijd onderzoek uitgevoerd naar behoeften en (nieuw) gedrag van consumenten sinds de uitbraak van COVID-19. Download onze whitepaper en ontdek hoe de kijk op gezondheid is veranderd onder consumenten. Wat er is veranderd in hun gedrag en gewoontes? Welk (nieuw) gedrag en gewoontes zijn toekomstbestendig? En wat betekent dit voor jouw merk? Download nu gratis de whitepaper '(New) Consumer Health behaviors due to COVID-19: what will stick?' van onze website en bekijk een sneak peek van het complete onderzoeksrapport.
 
 

Persbericht | Nederlanders blijven bezorgd door corona, de angst om ziek te worden stijgt

Voor het eerst sinds maart dit jaar neemt de bezorgdheid van Nederlanders rondom de coronacrisis niet langer af, maar blijft gelijk (55% (zeer) bezorgd). Ook zien we dat de angst om ziek te worden langzaam stijgt omdat steeds meer mensen zich minder aan de maatregelen houden en het aantal (inter)nationale besmettingen oploopt. Download ons rapport van wave 7 van onze COVID-19 Barometer of lees ons persbericht dat op op 11 augustus verscheen. 

Lees hier het volledige persbericht
 

Kantar in MarketingTribune met artikel 'Struisvogel, brave burger of gestreste dromer?'
 

MarketingTribune publiceerde op 05-08-2020  een verkorte versie van 'Is jouw klant een struisvogel, een brave burger of een gestreste dromer als het om corona gaat?'. Het artikel geeft je drie inzichten om je merkcommunicatie af te stemmen op de verschillende behoeften van jouw doelgroep in coronatijd. Lees het artikel op onze website.
 

Persbericht | Nederlanders verdeeld over de nut en noodzaak van mondkapjes

Een ruime meerderheid van 66% van de Nederlanders staat pal achter de maatregelen die de Nederlandse regering tot nu toe heeft genomen om het coronavirus te beteugelen. Voor de eventuele mondkapjesplicht in openbare ruimten is er echter geen meerderheid te vinden. Ruim vier op de tien Nederlanders is voor (43%), maar het aantal tegenstanders en twijfelaars is groot. Download update 5 van ons Sociale en maatschappelijke gevolgen coronavirus onderzoek of lees het volledige persbericht dat op 31 juli verscheen.

Lees hier het volledige persbericht
Onderzoek | Sociale en maatschappelijke gevolgen coronavirus | Update 5 
 
Download nu de nieuwste versie van ons onderzoek naar de sociale en maatschappelijke gevolgen  van het coronavirus op Nederland en Nederlanders.
 

Persbericht | Angst bij de consument is en blijft belangrijkste belemmering voor economisch herstel

Consumenten blijven zich zorgen maken over de COVID-19-pandemie en hun eigen fysieke welzijn. Ze durven nog niet te consumeren zoals ze dat gewend waren, wat een grote rem zet op het economisch herstel. Bijna de helft (46%) van de mensen wereldwijd tegen 34% van de Nederlanders zegt te denken dat het nog wel even gaat duren voor ze hun ‘oude’ consumentengedrag weer gaan vertonen; ze zijn nog te bezorgd over hun eigen veiligheid en die van hun dierbaren. Download ons rapport van wave 6 van onze COVID-19 Barometer of lees ons persbericht dat op op 15 juli verscheen.

Lees hier het volledige persbericht


Onderzoek | Sociale en maatschappelijke gevolgen coronavirus | Update 4

Download nu de nieuwste versie van ons onderzoek naar de sociale en maatschappelijke gevolgen  van het coronavirus op Nederland en Nederlanders.

Donload het onderzoeksrapport


Onderzoek | Wat is het effect van de versoepelde maatregelen op het gedrag en toekomstverwachting van mensen? 

 
We zetten onze chatbot Neo op Facebook in om meer inzicht te krijgen in hoe de versoepelde lockdown het gedrag van mensen heeft veranderd en wat ze van de toekomst verwachten. Hoe ervaarden ze hun bezoek aan de horeca en winkels, en welke plannen maakten ze voor de vakantie?Respondenten deelden eerlijk hun zorgen en emoties met chatbot Neo. Benieuwd welke resultaten het onderzoek heeft opgeleverd?

Lees meer over onze chatbot en download
het chatbot-onderzoeksrapport

Column | Stay safe, stay warm | Kantar Insights Division

Leuke katten, kinderen, keukens: door videobellen is Niels Berndsens beeld van collega’s én klanten aardig veranderd. De band is persoonlijker geworden. Toch verlangt hij ook naar het slappe geouwehoer op kantoor. Hoe haal je het in het nieuwe normaal het beste uit de balans: online versus offline, tech versus touch. Lees het in zijn column in CustomerFirst.

De column lees je hier


Persbericht | Life after Lockdown: hoe speel je als merk in op het nieuwe gedrag van de consument?

Overal ter wereld blijven mensen zich zorgen maken over de economische recessie én de eigen financiën. Maar er is ook nieuw gedrag ontstaan in de lockdown dat mensen ook na de pandemie willen blijven vasthouden. Zo wil 27% van de Nederlanders gezond blijven eten en denkt 22% meer thuis te blijven werken. Dat en meer in het rapport van wave 5 van onze COVID-19 Barometer en in ons persbericht dat op 10 juni verscheen.

Lees hier het volledige persbericht


Persbericht | Een derde Nederlanders maakt zich zorgen over het voortbestaan van culturele instellingen | Kantar Public Division


32% van de Nederlanders maakt zich (veel) en 24% juist geen zorgen om het voortbestaan van culturele instellingen. Slechts 6% hoefde echter geld afgelast bezoek niet terug, en 4% doneerde geld. Nog meer resultaten uit ons onderzoek naar de zorgen van de Nederlander over de culturele sector tijdens de coronacrisis deelden we in ons persbericht van 28 mei.

Lees hier het volledige persbericht

Webinar | 28 mei | Customer Experience in times of crisis - smash the script | Kantar Insights Division

The heightened emotions during the corona crisis make this a period where long lasting memories are going to be made. One of the first imperatives in this situation is to reimagine your customer journeys. Do you know what your customer prefer? Are your journeys ready for rapid, lasting change? 

Watch the registration of this webinar 


Webinar | 26 mei | Wat vinden Nederlanders van de (gefaseerde) versoepeling? Hoe gaan we de toekomst in en met welk (nieuw) gedrag?  

Een opname van ons webinar over de resultaten van de peilingen tot en met zondag 24 mei over de sociale impact van de COVID-19 pandemie op Nederland is nu beschikbaar. 

Bekijk nu de opname van het webinar

Lees meer over het webinar


Artikel | 3 consumententrends in het nieuwe normaal | Kantar Insights Division

Spaarzaamheid, groei van e-commerce en lokaal kopen worden de nieuwe trends in de post-coronatijd volgens onze COVID-19 Barometer. Het artikel over deze consumententrends verscheen op 18 mei op MarketingTribune.nl

Lees het volledige artikel
 


Webinar | The Innovation opportunity in a COVID-19 impacted world | Kantar Insights Division

Challenges in brand management, media planning, campaign development and innovation are all on your list. How will your decisions now impact brand growth in the long run? In our webinar on May 14, we talked about innovation in a COVID-19 impacted world.

Watch the recording of this webinar

More information about this webinar


Persbericht | Bijna 5 miljoen Nederlanders slaan lange zomervakantie over | NBTC-NIPO Research

Vanwege de coronacrisis gaan deze zomer naar verwachting 'slechts' 7,2 miljoen Nederlanders op vakantie, dit is 39 procent minder dan de vorige zomer. In die periode waren nog 11,9 miljoen Nederlanders van plan om op vakantie te gaan. Het gaat hier om vakanties van een week of langer in de periode van mei tot en met september.

Lees hier het hele persbericht


Column | Reizen met COVID-19 | Kantar Insights Division

COVID-19 heeft ook de klantreis misschien wel voor altijd veranderd. In zijn column in CustomerFirst 4 van dit jaar (mei) deelt CX expert Niels Berndsen drie manieren om je organisatie mee te nemen op de totaal veranderde klantreis – met een nieuw kompas.

De column lees je hier


Blog | Wat je thuis doet, moet je zelf weten. Of… is dat nu niet meer zo? | Kantar Public Division


Hoe zorgen we er nou voor dat we - zolang dat door de experts noodzakelijk wordt geacht - ons tóch aan de anderhalvemetermaatregel blijven houden? Ook thuis, in contact met naasten die je het liefst even zou willen vasthouden? Interessant perspectief vanuit duurzame gedragsverandering. Deze blog verscheen op 4 mei.

De volledige blog kun je hier lezen

Persbericht | Jongere generaties hardst getroffen door coronacrisis | Kantar Insights Division

Nederland staat er wat beter voor dan veel andere landen, toch heeft de coronacrisis ook in Nederland nu al bij 31% (wereldwijd: 49%) van GenZ en 24% van de millennials (wereldwijd: 52%) invloed op het huishoudinkomen. Dat geldt voor 21% van alle Nederlanders. Nog eens 40% van de groep van 18 tot en met 34 jaar verwacht in de toekomst de economische gevolgen van de coronacrisis te gaan voelen; dat aantal is hoger dan voor welke andere generatie ook.

Dit en meer resultaten van wave 3 van de COVID-19 Barometer deelden we in een persbericht dat op 28 april uitging.


Webinar | Meer dan een maand COVID-19 maatregelen: de sociale en maatschappelijke gevolgen | Kantar Public Division

Webinar-overzichtspagina-2-(4).pngTijdens dit webinar presenteerden we we naast enkele internationale resultaten gebaseerd op onderzoek in G7-landen, vooral resultaten over de Nederlandse situatie. Hoe doet de Nederlandse overheid het in vergelijking met de andere G7 landen? Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor de Nederlandse samenleving? En zien we eerste stappen in duurzame gedragsverandering?

Bekijk nu de recording van ons webinar 


Persbericht | Kinderen weer naar school beste eerste stap uit de coronacrisis | Kantar Public Division

Het overgrote deel van de Nederlanders ziet ‘de kinderen weer naar school laten gaan’ als beste eerste stap om het openbare leven weer langzaam op gang te laten komen. Op de voet gevolgd door ‘het toestaan van het uitoefenen van contactberoepen (zoals kapper en tandarts). Ons persbericht naar aanleiding van ons onderzoek naar de sociale impact van vijf weken quarantaine verscheen op 21 april. 

Lees ons persbericht

Download het onderzoeksrapport


Onderzoek | Covid-19 Barometer | Kantar Insights Division 

Kantar vraagt geregeld aan meer dan 25.000 mensen in meer dan 30 landen over de hele wereld - waaronder Nederland - of ze met ons willen delen hoe het coronavirus hun dagelijkse leven beïnvloedt. Wat denken en voelen ze erbij, hoe beïnvloedt het virus hun (aankoop)gedrag en mediaconsumptie, en hoe denken ze dat het nu verder gaat?

Met deze Covid-19 Barometer willen we organisaties en bedrijven helpen op een zo goed mogelijke manier te kunnen reageren in en op deze crisis.

Meer over de Covid-19 Barometer

Bekijk de Nederlandse bevindingen


Webinar | Guiding your brand now ánd after COVID-19 | Kantar Insights Division 

In deze roerige tijden is het voor de meeste bedrijven moeilijk om voor nu en de toekomst al concrete plannen te maken op het gebied van reclame en media-inzet. Tijdens ons webinar op woensdag 8 april lieten we zien hoe je je merk over het voetlicht brengt op een manier die past bij deze crisis en hoe je als merk ook nu relevant kunt zijn.

Kijk nu naar de recording van ons webinar.

Download de presentatie


Persbericht | Corona & online media | Kantar Media Division

Op 31 maart stuurden we een persbericht uit naar aanleiding van ons onderzoek naar het online mediagedrag in deze tijden van corona.

Lees het persbericht 'Hoe het coronavirus het online mediagedrag van de Nederlander verandert'


Persbericht | Veel zorgen over de economische gevolgen van de coronacrisis | Kantar Public Division

De zorgen over de economische gevolgen van de coronacrisis zijn groot. Meer dan driekwart van de Nederlanders heeft redelijk tot grote zorgen over de gevolgen voor de Nederlandse economie. Zorgen over de persoonlijke economische situatie zijn er iets minder. Dit persbericht verscheen op 31 maart.

Lees ons persbericht


Webinar | De sociale en maatschappelijke gevolgen van coronacrisis voor Nederland en Nederlanders | Kantar Public Division

Tijdens ons webinar op 30 maart lieten we zien hoe Nederlanders omgaan met de coronacrisis. Hebben ze vertrouwen in de overheid en de getroffen maatregelen, en welke gevolgen heeft het coronavirus voor hun sociale leven, werk en mobiliteit? Naast enkele internationale resultaten gebaseerd op onderzoek in G7 landen, deelden we vooral resultaten over de Nederlandse situatie. 

Bekijk de presentatie

Kijk het webinar terug


Artikel | Opinieonderzoek naar draagvlak strengere coronamaatregelen | Kantar Public Division 

Zeven op de tien Nederlanders hebben er redelijk tot veel vertrouwen in dat de regering in de toekomst de juiste beslissingen neemt om het coronavirus te bestrijden. Tegelijkertijd is er in Nederland weinig draagvlak voor strengere coronamaatregelen.

Deze resultaten en meer komen uit het onderzoek dat tussen 19 maart en 22 maart is gehouden. 

Bekijk hier het onderzoeksrapport

Lees het artikel in De Telegraaf over de uitkomsten van ons onderzoek


Webinar | De impact van COVID-19 op je merk | Kantar Insights Division

Op 18 maart verzorgden wij het webinar ‘Manage your brand in challenging times'.

Een groot deel van dit webinar stond in het teken van de implicaties van het coronavirus en de gevolgen voor je merk.

Lees meer over het webinar en bekijk de opname