Wat is uw groeipotentieel?

Veel brandmanagers doen hun best om het voorkeursmerk van consumenten te worden. Een mooi doel maar recent onderzoek van Kantar TNS toont aan dat consumenten in 37% van de gevallen niet hun favoriete merk kopen. Een groot verschil tussen voorkeur en werkelijke gedrag Waarom kopen consumenten niet altijd hun voorkeursmerk?
merk-loyaliteit.jpg

Power in the mind

Consumenten nemen onder andere (koop)beslissingen op basis van de band die ze met uw merk hebben. Die band kan zijn ontstaan door eigen ervaringen in het verleden, maar net zo goed door communicatiecampagnes of posts op social media. Het is belangrijk goed inzicht te hebben in die band, want daardoor weet u hoe aantrekkelijk de consument uw merk vindt. Kantar TNS noemt dit de Power in the Mind: hoe aantrekkelijk vinden consumenten uw merk op basis van de band die ze met uw merk hebben?

Power in the market

Maar de band is niet het enige dat bepaalt voor welke merken consumenten kiezen. Marktfactoren hebben ook een grote invloed op de keuze: Power in the Market. Kan de consument het merk van zijn voorkeur betalen? En is het beschikbaar? Zit de consument vast aan contracten of zijn er andere barrières die ertoe leiden dat hij toch voor een ander merk kiest dan je zou verwachten op basis van de band die hij met de verschillende merken heeft? Ook deze factoren moet u inzichtelijk hebben, want alleen dan kunt u echt begrijpen waarom consumenten voor bepaalde merken kiezen.

Mind and Market


Welk merk u ook bent en welke strategie u ook kiest, het begint met goed inzicht in de positie van uw merk. Zowel in Mind als Market. Daaruit is namelijk af te leiden hoeveel er te winnen valt bij bestaande klanten en bij nieuwe klanten. En nog belangrijker, hoe u ervoor kunt zorgen dat u dit potentieel ook benut.

Wilt u ook groeien met uw merk?

Bel dan vandaag nog met één van onze specialisten of leg uw situatie voor via ons contactformulier