Groeistrategie: nieuwe klanten aantrekken

Het aantrekken van nieuwe klanten en marktaandeel winnen van concurrenten is een heldere groeistrategie. Maar hoe kies je een scherpe positionering? Eén die aansprekend is voor nieuwe klanten zonder dat uw bestaande klanten vervreemden van uw merk? Wat is de beste positionering voor uw merk in uw productcategorie? Bij beslissingen als deze wilt u niet over een nacht ijs gaan.

Groeistrategie-nieuwe-klanten-aantrekken

Consumentengedrag en merkvoorkeuren kunnen gebaseerd zijn op gewoontes of juist een weloverwogen keuze op basis van emotionele en rationele motieven. Een scherp inzicht in de besluitvorming van consumenten in uw productcategorie is nodig om nieuwe klanten te kunnen aantrekken. Kantar ontwikkelt oplossingen die gericht zijn op het verkrijgen van precies die inzichten die u nodig heeft om deze groeistrategie te realiseren.

Een onweerstaanbaar merk

Sommige merken zijn letterlijk onweerstaanbaar. Ze hebben een magnetische aantrekkingskracht en en wakkeren verlangens aan. Concurreren met deze merken lijkt bijna onmogelijk. Op basis van onze ervaring met ruim 8.000 NeedScope studies wereldwijd, hebben wij achterhaald wat merken onweerstaanbaar maakt. We hebben dit vertaald in 8 drivers die u helpen bij het bouwen van een onweerstaanbaar merk. Een belangrijk advies kunnen we al geven, durf te kiezen. Met een scherpe positonering maakt u een goede start. 

Power in the Mind en Power in the  Market

Consumenten nemen onder andere (koop)beslissingen op basis van de band die ze met uw merk hebben. Die band kan zijn ontstaan door eigen ervaringen, maar net zo goed door communicatiecampagnes. Het is belangrijk goed inzicht te hebben in die band, want daardoor weet u hoe aantrekkelijk de consument uw merk vindt. Maar de band is niet het enige dat bepaalt voor welke merken consumenten kiezen. Marktfactoren hebben ook een grote invloed op de keuze. Kan de consument het merk van zijn voorkeur betalen? Is het beschikbaar? Zit de consument vast aan contracten of zijn er andere barrières die ertoe leiden dat hij toch voor een ander merk? Ook deze factoren moet u inzichtelijk hebben, want alleen dan kunt u echt begrijpen waarom consumenten voor bepaalde merken kiezen. Met ons ConversionModel maken we inzichtelijk hoeveel marktaandeel uw kunt winnen van welke concurrenten. 

Consumenten en Shoppers

Marketeers denken graag dat het doen van boodschappen een positieve ervaring is voor consumenten. De realiteit is meestal anders. Omdat een winkel zoveel keuze biedt, zijn shoppers op de winkelvloer vooral aan het zoeken. Dit zoeken is een negatieve bezigheid die de gehele winkelervaring kleurt. Shoppermarketing moet erop gericht zijn om het voor shoppers eenvoudiger te maken de gewenste producten te vinden en aan te schaffen. Men stelt zichzelf de vraag 'Hoe kan ik meer van mijn merk of product verkopen?' in plaats van 'Hoe krijg ik shoppers zover dat zij meer uit willen geven?' Shopperonderzoek helpt u om het aankoopgedrag inzichtelijk te maken en van consumenten tevreden shoppers te maken. 

Wilt u meer impact realiseren met deze strategie en profiteren van onze ervaring?

Neem dan vandaag nog contact op met één van onze specialisten of leg uw vraagstuk voor via ons contactformulier.