BrandZ™Met BrandZ™ stellen WPP en Kantar al 13 jaar lang vast welke merken wereldwijd het waardevolst zijn. Dit is het tweede jaar dat er ook een ranglijst met enkel Nederlandse merken verschijnt.

Door de jaren heen ondervroegen we voor BrandZ meer dan 3,7 miljoen consumenten in 51 markten wereldwijd. Voor de Nederlandse Top 30 werden 32.300 Nederlandse consumenten ondervraagd. 

BrandZ Top 30 Most Valuable Dutch Brands 2020​

Op woensdag 20 november presenteerden Kantar en WPP voor het tweede jaar op rij de BrandZ Top 30 waardevolste Nederlandse merken tijdens een drukbezocht event in de Sky bar in Amsteldok.

Sommige van deze merken hebben een lange geschiedenis en zijn wereldwijd bekend, andere merken zijn jonger, maar hebben ook al een plekje in het dagelijks leven van de consument veroverd. Maar het zonder uitzondering merken die de typische Nederlandse innovatieve en ondernemende geest uitstralen; relevant en betekenisvol voor de hedendaagse consument. 

Welk merk staat op welke plaats in de Top 30? Bekijk hier de countdown video.

Top 3 sterkste Nederlandse merken

De Top 3 ziet er precies hetzelfde uit als vorig jaar. Shell mag zich voor de tweede maal op rij Nederlands waardevolste merk noemen, Heineken houdt de tweede positie en Booking.com blijft nummer 3.  

Benieuwd naar de hele Top 30?

Het volledige rapport is nú beschikbaar. Download het rapport via deze link.

Meer weten over BrandZ of over hoe je je merk kunt laten groeien?

Meer resultaten kun je lezen in het persbericht dat woensdag 20 november is uitgegaan.

Of neem contact op met:   


Hugo Schurink
CCO Brand Netherland
06 52 462 559
e  Hugo.Schurink@kantar.com