BrandZ™ - Top 30 waardevolste merken van Nederland


 

Met BrandZ™ stellen WPP en Kantar al 14 jaar lang vast welke merken wereldwijd het waardevolst zijn. Dit is het derde jaar dat er ook een ranglijst met enkel Nederlandse merken verschijnt.

Door de jaren heen ondervroegen we voor BrandZ meer dan 3,8 miljoen consumenten in meer dan 51 markten wereldwijd. Voor de Nederlandse Top 30 werden 41.300 Nederlandse consumenten ondervraagd. 

BrandZ Top 30 Most Valuable Dutch Brands 2021

Op donderdag 26 november presenteerde Kantar voor het derde jaar op rij de BrandZ Top 30 waardevolste Nederlandse merken tijdens een gevarieerd online event. We onthulden de Top-30 en reikten drie special awards uit.

Het overkoepelende thema van dit jaar was 'Show me you care'. We spraken met ABN AMRO, Action, Change Inc., Heineken en Marktplaats over hoe je als merk een belangrijke bijdrage kunt leveren aan een duurzamere wereld en lieten ook de consument aan het woord.

Het event gemist? Kijk de recording van het event hier terug >>

Top 3 sterkste Nederlandse merken

Philips verkleint de kloof en eindigt na Shell op de tweede plek in de Top-3. Heineken zakt een plaats naar de derde plek.  

Special Awards voor Triodos, KPN en DSW

Tijdens het online event reikten we ook drie special awards uit aan merken die een bijzondere prestatie hebben neergezet.

KPN won een award voor Most Improved Brand Vitality, Triodos mag zich het duurzaamste merk van Nederland noemen en DSW won in de categorie Most Disruptive Brand. 

Download BrandZ Top 30 Most Valuable Dutch Brands 2021 rapport

Benieuwd naar de hele Top 30? Het volledige rapport met tal van direct bruikbare insights en de hele Top 30 is nú beschikbaar. Vul onderstaand formulier in en ontvang het complete rapport.

Would you like to subscribe to our newsletter?:

Meer weten over BrandZ of over hoe je je merk kunt laten groeien?

Meer resultaten kun je lezen in het persbericht dat donderdag 26 november is uitgegaan.

Of neem contact op met:   


Hugo Schurink

06 52 462 559
e  Hugo.Schurink@kantar.com