Uw brandtracker futureproof

Bijna elk merk heeft een brandtracker. Deze loopt vaak al jaren en is in de tijd vaak behoorlijk uitgedijd. Door de grote hoeveelheid data die periodiek wordt verzameld, worden de meest relevante ontwikkelingen regelmatig over het hoofd gezien. In onze visie zijn veel van deze trackers toe aan een radicale vernieuwing. Beslissingen worden steeds meer data-gedreven en 'return on investment' en het bereiken van positieve 'brand equity' gemeengoed. Maar wat is een goede aanpak om uw brandtracker futureproof te maken?
cruciale data

Gefaseerd naar een nieuwe wijze van brandtracking

Overgaan op een nieuwe manier van brandtracking is voor veel organisaties een grote stap. De brandtracker is vaak diep ingebed in organisaties en bestaande KPI's kunnen niet snel aangepast worden. Met de bestaande meetmethoden kijkt u hoe u merk in het verleden presteerde. Maar om de concurrentiepositie van uw merk te verbeteren, heeft u veel sneller en relevante inzichten nodig. Een goede brandtracker waarschuwt in een vroeg stadium als het minder goed gaat met uw merk. U kunt sneller en adequater reageren als u eerder en relevantere inzichten krijgt. Power in the Mind en Power in the Market: wat is uw mentale marktaandeel en toegankelijkheid? Dat is wat u wilt meten met uw brandtracker. 

framework agile besluitvorming

Van evalueren naar voorspellen

In de brandtracker van de toekomst kijkt u niet naar het verleden maar naar de toekomst. Door het toevoegen van informatie uit social media krijgt u meer actuele en relevante insights tot uw beschikking. Hierdoor wordt het mogelijk om nauwkeuriger en sneller beslissingen te nemen. Ons framework voor brandtracking is gebouwd rondom een social & search kern aangevuld met slimmere en 'in the moment' surveys (lees ook de whitepaper). Hiermee kunt u als merk sneller reageren op veranderende marktomstandigheden en consumentenvoorkeuren. Dit is de nieuwe brandtracking architecture die u nodig heeft om een concurrentievoorsprong op te bouwen en te behouden. 

Wilt u weten hoe u uw brandtracker futureproof kunt maken?

Lees meer over The Future of Tracking en meld u aan voor onze roadshow over dit onderwerp. Of bel direct met één van onze merkspecialisten