Brand equity 2.0, nieuwe kansen voor uw merkwaarde

Door de dag heen maakt een consument keuzes voor merken. Deze keuzes zijn vaak context- en plaatsafhankelijk. De brand equity, ofwel merkwaarde, fluctueert daardoor gedurende de dag. Als we ‘in the moment’ meten, vinden we de brand equity op het moment dat uw merk concurreert om de aandacht van de consument. Dichter op het consumptiemoment zitten, is weten wanneer uw merk wel of niet als keuze wordt overwogen. De brand equity in het moment noemen wij de situational equity.


merken-op-een-rij

Nieuwe groeimomenten 

Vroeger was het niet mogelijk om met onderzoek dicht op het keuzemoment zelf te zitten.Maar door o.a. mobiele en kortere survey’s is het tegenwoordig mogelijk om uw brand equity in het moment te meten. Hierdoor kunnen wij uw situational equity nauwkeurig in kaart brengen. Voor uw merk vindt u nieuwe kansen of ziet u waar uw brand equity gevaar loopt. Zie het onderstaande voorbeeld van een premium theemerk. 

Hoewel thee drinken een ochtend bezigheid is, heeft het premium theemerk hier een lagere situational equity. De consument kiest het premium merk liever op een moment waarop er meer tijd is om van te genieten. De situational equity aan het begin van de avond is hier een goed voorbeeld van. Het lukt het theemerk echter nog niet om deze kans om te zetten in brand equity door de felle cross-categorie concurrentie op dit tijdstip.
situational equity

 

Kansen voor uw merk

Door dichter op het gedrag van een consument te zitten bieden we concrete inzichten om uw brand equity te vergroten. Welke merkattributen zijn gelinkt zijn aan verschillende situaties? Welke merkattributen hebben een ondermijndend effect hebben op uw situational equity? Welke merkattributen kunt u gebruiken om uw situational equity te vergroten? Daarnaast leveren wij inzichten over welke markfactoren invloed hebben op uw situational equity. Hiermee kunt u marketing activiteiten contextueel inzetten om zo de kans te vergroten dat uw merk op het relevante moment wordt gekozen, boven dat van een concurrent.

Wilt u weten hoe u de brand equity van uw merk kunt vergroten?

Leg uw vraag neer via ons contactformulier of bel direct met één van onze specialisten.