Toeleveranciers

De toeleveranciers van de autoindustrie willen onder andere in de after market de automotive branche aanjagen. Of het nu gaat om navigatiesystemen, banden, koplampen of accu’s. U wilt zowel de tussenhandel als de eindklant bewerken. Geen gemakkelijke opgave, aangezien u lang niet altijd in rechtstreeks contact met de eindconsument staat . En het B-to-B-bestelproces verloopt vaak zelfs nog via de fax en telefoon in plaats van online. Is dat in deze tijd nog de behoefte van uw klanten?

Leveranciers strijden mee om de gunst van de consument en proberen de mening van de eindconsument meer en meer rechtstreeks te beïnvloeden. Zo is de bandensector enige jaren geleden actiever op de voorgrond getreden. Onder andere door de invloed van goed doordachte promoties, is de wisseling van zomer- naar winterband en vice versa tegenwoordig een terugkerend gespreksonderwerp in Nederland.

Hoe kunnen toeleveranciers van de industrie de eindconsument beïnvloeden en zo grip krijgen op de markt? Hoe belangrijk is het merkimago voor bedrijven in deze tak van de automotivebranche? En, hoe groot is die markt eigenlijk?

Meer informatie?

Vincent Groen leidt de automotive business unit van TNS NIPO en heeft ruim twintig jaar ervaring in (inter)nationaal automotive onderzoek. Hij is tevens lid van de TNS Automotive Global Steering Committee. Bel direct via 06 536 45 871 of mail naar vincent.groen@kantartns.com.