TAPPS: de Automotive Path to Purchase

Het aankoopproces van auto’s is zeer gecompliceerd; de concurrentie van merken en modellen is sterk toegenomen. De consument van vandaag beschikt over talloze informatiebronnen en vele platfora waarop zij hun stem kunnen laten horen. Dat maakt het voor u nog complexer om te achterhalen welke factoren consumenten beïnvloeden bij de aankoop van een nieuwe auto en welke niet. TAPPS biedt uitkomst.
 
TAPPS is het eerste, interactieve, online onderzoek, waarbij consumenten door de tijd -in real time- worden gevolgd. Hierbij wordt rekening gehouden met alle off- én online media die zij gebruiken en alle touchpoints waarmee zij tijdens het aankoopproces in aanraking zijn gekomen. Door dagelijks, in real time, de werkelijke aankoopcyclus te volgen kunnen wij het meest accurate, en meest gedetailleerde beeld van het beslissingsgedrag van consumenten in de Automotive industrie verkrijgen.

TAPPS is een internationaal onderzoek dat al uitgerold is in de Verenigde Staten en China. Het voornemen is om TAPPS in 2015 onder andere in Nederland uit te voeren.

Welke inzichten kan TAPPS u leveren?

TAPPS geeft antwoord op de volgende key-business issues:
  • Wat is de werkelijke duur van het aankoopproces van consumenten?
  • Wie zijn mijn concurrenten en hoe moet ik mijn boodschap verkondigen om mijn product duidelijk te differentiëren van hen?
  • Hoe gebruiken autokopers internet en social media? En welke media hebben op welk moment in het aankoopproces de meeste invloed?
  • Hoe communiceer ik met huidige consumenten om herhalingsaankoop te stimuleren? En hoe kan ik mijn communicatiestrategie zo aanwenden dat ik op beslissende momenten in het aankoopproces consumenten actief leid naar hun uiteindelijke keuze?
  • Hoe kan ik maximale aansluiting vinden bij potentiele klanten?
  • Wat zijn de triggers om modellen te overwegen, afserveren en aan te kopen?
  • Welke invloeden hebben aankoopprijzen en (tijdelijke) acties op het aankoop proces? En welke rol spelen dealers nog in dit aankoopproces? 

Meer informatie?

Meer weten over TAPPS of wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met:

Vincent Groen
Director Automotive & lid TNS Automotive Global Steering Committee

m 06 536 45 871
vincent.groen@kantartns.com