Connected Car

Automerken besteden miljoenen aan de ontwikkeling van toepassingen en diensten voor de Connected Car. Maar lopen de consumenten hier al warm voor? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor de toekomst?


Connected-Car-Kantar-TNS.png

Connected Car

Connected Car is een wereldwijd onderzoek in 13 landen onder 8.500 consumenten die het afgelopen jaar een nieuwe auto, of een bijna nieuwe auto (jonger dan 2013), hebben aangeschaft en waarin alle grote automerken zijn vertegenwoordigd.

Connected Car studie vanaf januari 2018

Voor de studie Connected Car heeft Kantar TNS ondere andere onderzocht hoe het zit met de bekendheid, relevantie, gebruik en vertrouwen van toepassingen van de Connected Car. Met deep dives op verschillende subthema's, zoals de purchase journey, voordelen, barrières, aankoopbereidheid, welke connected services de consument nog meer zou willen en vele andere onderwerpen.

Interesse in het onderzoek en meer weten over rapportage mogelijkheden, zoals sorting per merk, regio of land? Vul dan het onderstaande formulier in.

Connected cars. Disconnected owners.

Uit de volledige studie onthullen we alvast vier kansen waarmee automerken beter kunnen inspelen op de behoeftes van automobilisten om zo de kansen en mogelijkheden die Connected Cars bieden optimaal te benutten. 

Download het gratis trendrapport over Connected Car.

Woensdag 13 december 2017: Round table

Op woensdag 13 december organiseerde Kantar TNS samen met Kantar Public een round table over de Connected Car & Mobiliteit in Amsterdam. We gaven een sneak peek over de inzichten uit het Connected Car onderzoek. Daarnaast deelden sprekers van TomTom en KennisInstituut voor Mobiliteitsbeleid hun kennis en visie ​over thema’s als Smart Mobility, zelfrijdende auto’s, deelauto’s, elektrische auto’s en blikken we vooruit op de toekomst. 

Klik hier voor een kort verslag.

Blog: Less connected car cleverness, more real-world relevance please

Over de Connected Car studie uit 2017 schreef Vincent Groen een blog over de belangrijkste take-outs uit de studie. Lees hier 'Less connected car cleverness, more real-world relevance please'

Webinar: Connected cars. Disconnected owners.

Op 13 februari vond het Connected Car webinar 'Connected cars. Disconnected owners: Four opportunities to engage drivers' plaats. In dit webinar ging Guillaume Saint, Global Automotive Lead van Kantar, in op enkele highlights uit de studie. Kijk het webinar hier terug.

Meer informatie over Connected Car of ander automotive onderzoek?


Vincent Groen
Director Automotive & lid Kantar TNS Automotive Global Steering Committee

m 06 53 64 58 71
Vincent.Groen@kantar.com