AdEval: vergroot de impact van uw campagne door pre-testing

Het ontwikkelen van een goede (reclame)campagne kan veel tijd en geld kosten. Om zeker te zijn dat deze investeringen goed worden besteed, kan pre-test onderzoek uitkomst bieden. Met een goede pre-test is de impact te meten van een reclame of communicatie-uiting.
pretesting onderzoek

Traditioneel pre-test onderzoek richt zich vaak op elementen als attentiewaarde, 'like-ability' en de mate waarin het merk en de boodschap worden herkent. Deze elementen zijn zeker van belang te onderzoeken, hierdoor weten we immers van te voren of de reclame de aandacht weet te vangen en de juiste boodschappen worden opgepikt.
 
Maar deze elementen alleen garanderen geen succes: het uiteindelijke succes staat of valt met het vermogen van de campagne om direct de aantrekkelijkheid van je merk te vergroten én in het lange termijn geheugen opgeslagen te worden.

Bij TNS kijken we naast de eerder genoemde elementen van aandacht en merkherkenning, zowel naar het vermogen van de reclame om deze korte én lange termijn effecten te realiseren. Gecombineerd met duidelijke aanbevelingen om de emotionele positionering te verbeteren en scene-by-scene analyses die precies aangeven welke onderdelen van de reclame goed en minder goed werken, is ons pre-test instrument een onmisbare tool om de uiting te verbeteren.

Wilt u de impact van uw campagne vergroten?

Bekijk de productsheet over TNS AdEval voor meer details of neem contact op met onze specialist:

Jorald de Blank client consultant

Jorald de Blank
Client Consultant
m 020 5225 968
e  jorald.de.blank@kantartns.com