Facial Coding: welke emoties roept uw commercial op?

Reclamecampagnes zijn pas dan effectief als ze de juiste snaar bij de consument weten te raken. Met onze Facial Coding tool kunnen we de emoties van uw doelgroep tijdens het bekijken van uw commercial letterlijk van het gezicht aflezen. Frame-by-frame analyseren we in deze pre-testfase hoe de commercial nog beter kan bijdragen aan uw campagnedoelstellingen.
 

Facial Coding is gebaseerd op de wetenschappelijke theorie van Ekman & Friesen: Facial Action Coding System (FACS). Volgens deze theorie kun je zes basisemoties afleiden door het analyseren van maar liefst 3500 gezichtsuitdrukkingen. 

Met onze Facial Coding analysetool meten we:Onze Facial Coding tool registreert de emoties tot op de milliseconde nauwkeurig. Zonder dat de respondent hier iets voor hoeft te doen of er zelfs maar iets van merkt. De respondent bekijkt uw commercial thuis voor de webcam. Tijdens het kijken wordt het gezicht van de respondent opgenomen. Geautomatiseerde software registreert de verschillende ankerpunten in het gezicht en vertaalt deze naar de zes basisemoties.
 

De grote voordelen van Facial Coding

Het grote voordeel van de Facial Coding tool is dat het kwantitatief is, dus voordelig om in te zetten. We kunnen specifieke doelgroepen uitnodigen voor deelname en dwarsdoorsnedes zijn zo gemaakt. Naar leeftijd, geslacht en merkgebruik bijvoorbeeld.
 
Door de analyses komen we veel over uw commercial te weten. Niet alleen leren we of de commercial als geheel wordt gewaardeerd en de aandacht weet vast te houden, ook kunnen we per scène de impact bekijken.

Misschien wordt uw merknaam wel getoond op het moment dat een voorafgaande scène negatieve emoties heeft opgeroepen. Dan kunt u de commercial eenvoudig aanpassen. Of stel, het is de bedoeling dat uw commercial consumenten aan het denken zet, maar uit de Facial Coding analyse blijkt dat de consument zijn aandacht er moeilijk bij kan houden. In dat geval is het raadzaam om de commercial meeslepender te maken.
 

Wat levert Facial Coding u op?

Concreet inzicht in de emoties die uw uiting per frame oproept.
  • Inzicht in de mate waarin de commercial per doelgroep verschillende emoties oproept.
  • Inzicht in de ideale indeling van uw commercial. Wat is het perfecte moment om uw merk te introduceren in de commercial?
  • Inzicht in waarom bepaalde scènes wel of juist niet werken.
  • Advies over welke frames aangescherpt moeten worden, zodat de commercial effectiever wordt. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over Facial Coding? Neem dan vrijblijvend contact op met: Willian-Blom-research-executive-(1).jpg

Willian Blom
Research Executive
m 06 392 31 096
e willian.blom@tns-nipo.com

Swipe of scroll