Emotie en inspiratie in het Van Gogh Museum

Tijdens het Esomar Congres 2013 mochten TNS NIPO en het Van Gogh Museum de paper 'Emotion and inspiration at the Van Gogh Museum' presenteren. De paper is door Esomar genomineerd in de categorie 'Best Case History'. Hier vindt u een korte samenvatting.

Hoe focus op emotie in onderzoek kan bijdragen aan een onvergetelijke bezoekerservaring

 
Tegenwoordig worden musea meer dan ooit uitgedaagd om een bezoek tot een bijzondere ervaring te maken. Om hun positie te verzekeren en financieel onafhankelijk te zijn, moeten musea op vele fronten uitblinken. Bezoekersonderzoek is een van de instrumenten die wordt ingezet om relevante inzichten te verkrijgen.

Van Gogh Museum neemt een deep-dive

Met 1,5 miljoen bezoekers per jaar behoort het Van Gogh Museum tot de top 25 meest populaire musea van de wereld. Om aan de top van de Nederlandse en internationale museummarkt te blijven, moet het Van Gogh Museum zich onderscheiden van de concurrentie, de verwachtingen van de bezoekers overtreffen en zijn trouwe klantenbestand in de wereld verder uitbouwen.

Het Van Gogh Museum en TNS NIPO brachten bezoekersonderzoek naar een hoger plan door een deep-dive te nemen in de emoties en sociale waarden die onder de museumervaring liggen. 

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat aspecten als “raakt me” en “inspireert me” grote impact hebben op het vasthouden van publiek. Evenals voor vele andere Nederlandse musea was de tevredenheidsscore op deze aspecten voor het Van Gogh Museum echter beneden gemiddeld. Dit maakte duidelijk dat het Van Gogh Museum zich moest verdiepen in het belang van emotie bij bezoekerstevredenheid en loyaliteit.
 
De onderzoeksuitkomsten hebben het Van Gogh Museum geholpen om duidelijke veranderingen in de strategie aan te brengen om beter op de dieperliggende behoeften van de bezoekers aan te sluiten. Zo heeft het museum zich nog beter weten te positioneren ten opzichte van alle andere plekken die Amsterdam biedt op het gebied van beleving.

Benieuwd naar de onderzoeksuitkomsten en hoe het Van Gogh Museum hiermee aan de slag is gegaan? 

Download hier de paper: Emotion and inspiration at the Van Gogh Museum

Meer informatie?


Saskia Brocx 
Client Director
m  06 184 47 283
e  saskia.brocx@tns-nipo.com.