Nieuwe groeikansen vinden met Locator

De context waarin iemand in aanraking komt met een merk bepaalt in hoge mate hoe hij het merk ervaart. De eerste koffie in de ochtend ervaart u anders dan wanneer u koffie drinkt in een café met een vriend of vriendin. Traditioneel onderzoek kan vaak deze contextuele invloeden niet achterhalen. Hiermee mist u groeikansen om de meest optimale momenten voor uw merk te vinden.


Vind nieuwe groeikansen voor je merk

Nieuwe momenten van groei vinden
Elke dag worden er wereldwijd miljoenen keuzes, connecties en beslissingen gemaakt. Dit kunnen alledaagse momenten zijn, zoals kiezen voor koffie of thee in de ochtend, boodschappen doen voor het avondeten of afspreken met vrienden om ergens te gaan eten. Elk van deze momenten, het maakt niet uit of dit grote of kleine momenten zijn, kunnen een kans zijn voor uw merk om te groeien.

Op welke momenten kan uw merk groeien?

Locator identificeert en definieert de meest relevante groeimomenten voor uw merk of product. Het laat ook zien hoe groot dit moment is en hoe uw merk, product of dienst daarop moet inspelen om van meerwaarde te zijn voor uw doelgroep.

Hoe kan Locator uw merk of product helpen?


Identificeren en omvang bepalen van het moment
Identificeren en omvang bepalen
Achterhalen op welke momenten het gebruik van uw product of dienst het grootst is en of dit groeit, hetzelfde blijft of daalt op die momenten.Prestaties meten van merk en product in relatie tot concurrenten
Prestaties meten van merk en product in relatie tot concurrenten
Begrijpen hoe uw merk of product in het moment presteert ten opzichte van concurrenten. Hieruit is af te leiden of uw product al sterk genoeg is, of dat er verbeteringen nodig zijn. Daarnaast is te zien hoe sterk uw merk is op verschillende momenten in relatie tot concurrende merken. Daaruit is af te leiden welke momenten groei kunnen opleveren en waar uw merk risico loopt om marktaandeel te verliezen.Informeren van marketing- en communicatieplannen
Informeren van marketing- en communicatieplannen
Eenmaal inzicht in de omvang van het moment en de prestaties van merk en product bieden we richting aan marketing (bijv. verbeter verkrijgbaarheid) of merk-communicatie (bijv. specifieke boodschappen voor een specifieke context).
 


Beïnvloeden van purchase uplift met suggesties voor productverbeteringen
Beïnvloeden van purchase uplift
Vinden van ideeën voor productverbeteringen of in kaart brengen van onderbelichte productvoordelen en deze beter naar voren te brengen om een stijging in aankopen te realiseren. 


Omzetten van frictie in groeikansen
Omzetten van frictie in groeikansen
Bepalen op welke momenten uw merk zich moet richten - in relatie tot uw huidige marktaandeel en brand equity - om nieuwe groei te realiseren of uw huidige positie te verdedigen.


Locator brengt onze kennis over branding, communicatie en innovatie samen om een holistisch beeld te vormen van de momenten die er echt toe doen en groei opleveren voor uw organisatie.

Wilt u weten welke momenten er echt toe doen?

Frans van der HorstFrans van der Horst Director Productontwikkeling en innovatie
Senior Client & IPD Director
t 06 483 14 070
e frans.van.der.horst@kantartns.com


 

Marijke GuldemondMarijke Guldemond Director Branding & Communication
Director Branding, Communication & Shopper
t 020 5225 386  m 06 430 67 213
e marijke.guldemond@kantartns.com