Draagt die tv-reclame echt bij aan uw sales?

Consumenten komen met uw merk op veel manieren in contact. TV, radio, Facebook en veel meer. Maar hoe weet je waar de meeste verkoop vandaan komt? En doen uw concurrenten het beter of slechter dan uw merk?

Connect laat zien in welke media u wel en niet moet investeren

Een automerk kan TV-reclames inzetten, een radio-commercial of print-advertenties. Maar ook auto-dealers dragen bij aan herkenbaarheid van een merk. Vol inzetten op social is ook een strategie. Hoe maak je de juiste keuze? Met ons onderzoek weet u zeker welke kanalen het beste meeste effect hebben op uw omzet en de customer journey.


Paid Owned Earned media


De uitdaging voor marketeers

Hoewel het een enorme kans is voor merken om nauwere, meer betekenisvolle relaties met de consument tot stand te brengen, betekent de oneindig grote keuze een al even grote marketinguitdaging. 

Volgens een recent onderzoek erkent de meerderheid van de Nederlandse managers (95%) dat het belang van touchpointmanagement in de toekomst nog verder zal toenemen, terwijl slechts 7% het gevoel heeft dat de eigen aanpak bevredigend is. Met Connect biedt Kantar TNS een tool voor touchpointmanagement die deze kloof kan dichten. Connect helpt u uw touchpointplanning te optimaliseren.

Connect: wat is het?

Connect is een nieuwe touchpoint-analysetool, die een 360 graden blik biedt op de prestaties van uw merk over drie soorten touchpoints:
  • Paid media: reclame, sponsoring, productplacement, enz.
  • Owned media: winkels, productervaringen, website, enz. 
  • Earned media: gesprekken tussen mensen, mond-tot-mondreclame, enz.

Connect: hoe werkt het?

Connect meet de impact die de inzet van elk touchpoint heeft op de brand equity van uw merk. Om de resultaten in context te plaatsen, kunt u de prestaties van uw touchpoints benchmarken tegen die van concurrenten. Connect meet de prestaties van uw touchpoints dus altijd in context. 

Connect: wat levert het u op?

Connect beantwoordt vragen op drie niveaus: 

Performance Improvement
I. Prestaties: hoe presteert uw merk in alle touchpoints binnen de categorie?  
II. Verbetering: hoe kunt u de impact (en content) van elk touchpoint verbeteren? 
III. Optimalisatie: hoe kunt u de ROI van uw marketinguitgaven optimaliseren?

Connect identificeert de meest effectieve touchpoints voor uw merk waarmee u de ROI van uw media-uitgaven kunt vergroten. 

Add-on module: impact op sales

Connect is een model dat kan worden verrijkt met extra modules, zoals de 'sales' module. Deze module identificeert welke touchpoints de grootste bijdrage leveren aan de verkopen van uw merk. 
Het stelt u uiteindelijk in staat nog betere beslissingen te nemen over in welke mix van paid, owned en earned touchpoints u het beste kunt investeren.

Ook uw touchpoints effectiever in kunnen zetten? Neem dan contact op met:

Vincent KuijpersVincent Kuijpers Account Director
Expert Brand & Communication
t  +31 65 12 72 948
e  Vincent.Kuijpers@kantar.com