Kantar TNS & Crunchr bieden diepgaand inzicht in employee engagement

Gepubliceerd: 28-04-2017

Kantar TNS heeft samen met Crunchr een nieuwe functionaliteit ontwikkeld om diepteanalyses te kunnen uitvoeren op medewerkertevredenheidsonderzoek.


Het platform koppelt de antwoorden van de respondenten die meedoen aan medewerkerstevredenheidsonderzoeken van Kantar TNS aan de inzichten in de organisatie die de workforce & people analytics oplossing Crunchr biedt. Zo krijg je als organisatie dieper inzicht in de betrokkenheid van specifieke typen en groepen medewerkers.

Hoe betrokken zijn verschillende groepen medewerkers?

'Wij kunnen interactief en real time laten zien waar de betrokkenheid zit.’, zegt Dirk Jonker, grondlegger van adviesbureau Focus Orange en managing director van Crunchr. ‘Onze analysetool maakt inzichtelijk hoe betrokken nieuwkomers binnen de organisatie zijn en of deze nieuwelingen de visie van de organisatie kennen en begrijpen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook uitvragen hoe de Franse business unit van je organisatie haar management beoordeelt, en dat vergelijken met de Nederlandse business unit. Kortom, je krijgt inzichten waarmee je als organisatie meteen aan de slag kan.’

Medewerkers zijn de sleutel tot een goede customer experience

Medewerkers vormen de sleutel tot een goede customer experience, zegt Client Director Henrike Bijlstra: 'Met onze employee engagement programma's helpen wij onze klanten te bouwen aan high performance organisaties. Door de samenwerking met Crunchr kunnen we relevante context toevoegen aan de verkregen employee engagement inzichten. Zo kunnen onze klanten ons strategisch advies nog beter interpreteren en omzetten in actie.'

Samenwerking Kantar TNS en Crunchr

Crunchr verzamelt, valideert en combineert data en levert zo betekenisvolle inzichten voor het strategisch plannen van de workforce, talent management en in de voorkeuren van medewerkers. Opdrachtgevers zijn heel ge├»nteresseerd in de betrokkenheid van hun medewerkers. Het combineren van de analytische capaciteiten van Crunchr met de enorme ervaring van Kantar TNS in medewerkertevredenheidsonderzoek leek een logische volgende stap.

Nieuwe analysetool al succesvol gebruikt binnen grote internationale organisatie 

De nieuwe analysetool heeft zich al bewezen in een project voor een grote internationale organisatie en is meteen af te nemen als een module in de Crunchr analysetool en in combinatie met Kantar TNS onderzoeken. Dirk Jonker: ‘Door de verschillende data van medewerkers te combineren, krijgt HR een holistisch beeld van de samenhang tussen medewerkers, organisatie en business performance. Zo kun je als organisatie nog betere en betrouwbaardere beslissingen nemen.'


Meer over Crunchr >>
Meer over Focus Orange >>


Over Kantar TNS

Kantar TNS Nederland is onderdeel van het wereldwijde Kantar TNS met vestigingen in meer dan tachtig landen. Deze internationale aanwezigheid koppelen wij aan puur Nederlandse wortels. Wij komen voort uit onderzoeksbureau NIPO dat uitgroeide tot een naam die zo bekend is dat deze zelfs nu nog in het Van Dale woordenboek is te vinden. 
 
Kantar is een van de meest toonaangevende bedrijven wereldwijd op het gebied van data, onderzoek en advies. Door samen te werken binnen een breed scala aan onderzoeks- en consultancydisciplines zorgen de 30.000 medewerkers van de specialistische merken voor inspirerende inzichten en zakelijke strategie├źn voor klanten in 100 landen. Kantar is onderdeel van WPP en meer dan de helft van de ondernemingen uit de Fortune Top 500 maakt gebruikt van haar diensten.