BrandZ™ komt naar Nederland

Gepubliceerd: 23-11-2018Amsterdam, 23 november 2018 - Op 6 december maken WPP en Kantar voor het eerst hun ranglijst met de 30 meest waardevolle Nederlandse merken bekend. BrandZ™ is een van de leidende onderzoeken op het gebied van merkwaarde. De ranglijst van BrandZ™ wordt vastgesteld op basis van miljoenen interviews met consumenten en combineert die gegevens met een uitgebreide analyse van de financiële en zakelijke prestaties van de merken.  


BrandZ stelt al 13 jaar lang vast welke merken op wereldwijde schaal het meest waardevol zijn. Dit jaar komt er voor het eerst specifiek een ranglijst uit van alleen Nederlandse merken. Om deze ranglijst te kunnen samenstellen heeft BrandZ 3.6 miljoen consumenten geïnterviewd, en medewerkers van meer dan 122.000 merken in 50 verschillende markten wereldwijd. Hieronder vallen 24.000 Nederlandse consumenten, die geïnterviewd zijn over 450 merken in 32 verschillende categorieën.  

Door consumentenervaring te combineren met een financiële en zakelijke analyse wordt onderzocht wat de kracht van een merk is. Naast het rangschikken van de meest succesvolle Nederlandse merken, analyseert de BrandZ-studie de sterke punten van deze merken en geeft inzicht in de belangrijkste factoren die verdere groei van de merken stimuleren. Het succes van een merk is immers een combinatie van veel factoren: zakelijke prestaties, productlevering, positionering en leiderschap. Het BrandZ-onderzoek keert jaarlijks terug en kan zo ook de veranderingen en ontwikkelingen onder Nederlands’ meest waardevolle merken in kaart brengen. 

Bram van Schaik, CEO van Kantar Insights Nederland, is blij met de komst van BrandZ naar Nederland: “Wij zijn als land vaak trots op iconische Nederlandse merken. Veel Nederlanders voelen zich toch een beetje trots als ze aan de andere kant van de wereld een Heineken reclame zien of wanneer ze uitvinden dat WeTransfer uit Amsterdam komt. Wij vinden het dat dan ook mooi dat we straks – dankzij BrandZ – de cijfers hebben die dit gevoel kunnen staven. Met zoveel mooie merken van Nederlandse origine, zijn we benieuwd naar hoe de uiteindelijke top 30 eruit gaat zien.”  
 

Over Kantar

Kantar is wereldwijd één van de leidende data-, insights- en consultancybedrijven. Wij weten meer over hoe mensen leven, zich voelen, winkelen, stemmen en communiceren dan enig ander bedrijf. Kantar kijkt naar de gehele sales- en marketingcyclus, en helpt haar klanten om sterke merken te bouwen, op basis van op feiten gebaseerde inzichten. 

Kantar maakt deel uit van WPP en levert diensten aan meer dan de helft van de Fortune 500 bedrijven in 100 landen.  

Bezoek voor meer informatie de website van Kantar. 

Over WPP  

WPP is de grootste communicatiedienstengroep ter wereld met inkomsten van $74 miljard USD en winsten van meer dan $19 miljard USD. Via de opererende bedrijven levert de WPP Groep een uitgebreid aanbod aan advertentie- en marketingdiensten. Het bedrijf heeft meer dan 205.000 werknemers (inclusief partners en investeringen) in dienst in 112 landen. 
 
Bezoek voor meer informatie de website van WPP