TNS verlengt Eurobarometer-contract van bijna 65 miljoen euro

Gepubliceerd: 06-09-2013

TNS heeft haar raamcontract met de Europese Commissie en het Europees Parlement voor de Eurobarometer succesvol weten te verlengen. Het gaat hierbij om een contract ter waarde van 65 miljoen euro. TNS versloeg daarmee concurrenten IPSOS, Gallup en GfK.
 
Het standaard Eurobarometer onderzoek is een van de grootste opdrachten ooit. Eerder dit jaar haalde TNS het kwalitatieve Eurobarometer onderzoek binnen met een waarde van bijna 19 miljoen euro, eveneens voor een periode van vier jaar.
 
Het Eurobarometer-onderzoek zal aangestuurd worden door het team van TNS Opinion. TNS NIPO neemt het Nederlandse deel voor haar rekening. Ieder jaar zullen ongeveer 1.000.000 mensen in meer dan 35 landen in Europa worden geïnterviewd. Alle interviews voor het standaard Eurobarometer-onderzoek vinden face to face plaats, en worden in meer dan veertig verschillende talen afgenomen.
 
De Eurobarometer is de belangrijkste en meest regelmatig afgenomen graadmeter van de publieke opinie in Europa. Gekeken wordt naar belangrijke kwesties die de EU bezig houden, zoals globalisering, milieubescherming, immigratie, armoede en internationale betrekkingen. Veel van deze onderwerpen kunnen over een periode van meerdere jaren trendmatig worden gevolgd. TNS werkt al voor Europese instanties sinds 1974. In dat jaar werd voor het eerst het de aanbesteding voor het kwantitatieve standaard Eurobarometer-onderzoek gewonnen.

Leendert de Voogd, wereldwijd hoofd van de sector Political & Social van TNS: 'We zijn bijzonder trots dat we zijn uitgekozen om het grootste Political & Social-onderzoeksproject ooit uit te voeren, mede door onze bewezen ervaring met grote, complexe projecten voor de Europese Commissie. De combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve Eurobarometer-contracten stelt ons in staat om beleidsmakers van uitvoerige informatie te voorzien, die ze kan helpen bij besluitvormingsprocessen en het opstellen van Europees publiek beleid.'
  
Meer informatie?
Neemt u gerust contact op met Henk Hoogeveen via 020 5225 920 of henk.hoogeveen@tns-nipo.com