TNS NIPO wint AMMA voor Mobile 360

Gepubliceerd: 31-05-2013

Hans du Chatinier prijs voor professionals gaat naar TNS NIPO en partners voor het Mobile 360 onderzoek

Gisteravond mochten TNS NIPO en haar partners Google, DTG, Vodafone en KPN in het DeLaMar Theater in Amsterdam de AMMA in ontvangst nemen in de categorie Hans du Chatinier prijs voor professionals. TNS NIPO won de prestigieuze prijs voor haar Mobile 360 onderzoek - 360° view on mobile consumer behaviour.
 
De Hans du Chatinier-prijs is een prijs voor bijzondere commerciële communicatieonderzoeken. Onderzoeksbureaus, reclame-, media- en communicatiebureaus kunnen onderzoeken insturen.De jury van de Hans du Chatinier prijs - onder leiding van Vincent van den Berg (DDB) - beloonde Mobile 360 met de AMMA. De jury: 'Deze zeer vernieuwende en indrukwekkende analyse van Big Data brengt voor het eerst het complete mediumtype mobile in kaart. We zullen in de toekomst steeds meer deze kant op gaan: meer registreren, minder vragen stellen. Passive in plaats van active measurement. Het onderzoek biedt fundamentele, niet eerder beschikbare inzichten die concreet toepasbaar zijn voor de markt.'  De jury loofde verder de zeer uitgebreide rapportage, de segmentatiemogelijkheden en de duidelijke onderzoeksverantwoording met zelfreflectie.


 
Mobile 360 is een grootscheeps onderzoek onder smartphone gebruikers dat een ‘360 graden kijk’ op het mobile consumentengedrag biedt. Het Mobile 360 onderzoek won het van de twee andere genomineerde onderzoeken: het Decision Makers Survey van Stichting DMS en Intomart GfK en Het Brein Spreekt van Neurensics, Mindshare en 538.
 
Martin Warmelink, Client Service Director bij TNS NIPO is heel blij met de award: ‘Het is natuurlijk top dat Mobile 360 in de markt erkend wordt als baanbrekend. Niet alleen in de opzet, maar met name ook in de insights die het oplevert. Voor ons is het een enorme stimulans om door te gaan met Mobile 360 en te blijven innoveren met passive measurement. We gaan daarom binnenkort live met een continu panel waarin we zowel op de smartphone, de tablet als de pc het online gedrag gaan vastleggen, en daarmee dus cross device inzichten kunnen verschaffen.’ 
 
Meer informatie?
Mobile 360 is een onderzoek dat TNS NIPO voor verschillende opdrachtgevers uitvoert. Bij 1.000 smartphonegebruikers en 200 tabletgebruikers heeft TNS NIPO een applicatie geïnstalleerd, die precies uitmeet hoe deze persoon zijn mobiel of tablet gebruikt. Een deel van de resultaten is exclusief toegankelijk voor opdrachtgevers. Een deel van de resultaten is ook publiek toegankelijk
  
Met vragen kunt u terecht bij:
Martin Warmelink via (020) 5225 421 of Martin.Warmelink@tns-nipo.com of
Desiree van der Veen via (020) 5225 731 of Desiree.van.der.Veen@tns-nipo.com