TNS NIPO steunt crowdfunding project onderzoekjournalistiek Yournalism

Gepubliceerd: 19-11-2015

TNS NIPO gaat een onderzoek doen voor crowdfundingwebsite voor onderzoeksjournalistiek Yournalism. Het is het eerste vraaggestuurde platform in Nederland dat door burgers gestuurde journalistiek mogelijk maakt. Bij voldoende budget kan er ook daadwerkelijk een onderzoek gedaan worden.             
 
Op dit moment stort Yournalism zich op de vraag of Nederlanders nog luisteren naar argumenten, en mogelijk bewijzen dat we te snel instemmend knikken of afkeurend kijken, alleen al vanwege de persoon die iets zegt. TNS NIPO voert het onderzoek uit, Vonk (Volkskrant) geeft een passend podium.
 
Tim de Beer, research consultant TNS NIPO: ‘Yournalism is een partij die bottom up geluiden uit de samenleving signaleert, filtert en vertaalt naar een scherpe onderzoeksvraag. Het top down model waarbij grote beslissers bepalen waar de maatschappelijke discussie is wordt daarmee aan het wankelen gebracht. Geluiden die ontstaan via social media kleuren het openlijke debat. Yournalism geeft een ingang om de onderwerpen gedegen uit te diepen en een podium te geven.’
                 

Meer informatie over dit project?
Neemt u dan contact op met:

Tim de Beer
Research Consultant 
06 39231175
Tim.de.Beer@tns-nipo.com