TNS NIPO lanceert Digital360; een grootschalig cross device panel

Gepubliceerd: 01-12-2013

Op 1 juni 2013 lanceerde TNS NIPO - marktonderzoekbureau van het jaar 2013 - Digital360. Dit continue, cross device panel meet het online gedrag van desktop-, smartphone- en tabletgebruikers. TNS NIPO is het eerste marktonderzoekbureau in Nederland dat een panel continu volgt op basis van single source multiple devices.
 

Het onderzoek meet van 10.000 panelleden het surfgedrag op pc en laptop. Daarnaast wordt van 1.000 personen het smartphonegebruik en 500 personen het tabletgebruik geregistreerd. Praktisch gezien betekent dit dat bezoek aan een website via meerdere devices (desktop/smartphone/tablet) toe te wijzen is aan één unieke gebruiker, zonder dat hiervoor aanvullende analyses en aannames nodig zijn. ‘Dit is de holy grail van passive measurement’, aldus Martin Warmelink, client service director en digital lead bij TNS NIPO.
 
Van Mobile360 naar Digital360
‘Met Mobile360 gaf TNS NIPO als eerste inzicht in wat Nederlanders nu echt doen op hun smartphone,’ vervolgt Martin. ‘Onze jarenlange ervaring met het meten van het surfgedrag op de pc en laptop, gevoegd met Mobile 360, heeft ons in een unieke positie gebracht. Met Digital360 faciliteren we nu de volledige digitale footprint.’
 
‘Daarnaast beschikt TNS NIPO over veel achtergrondinformatie van haar panelleden en kan de combinatie met active measurement (het traditionele vragenlijstonderzoek) gemaakt worden. Hiermee geven we onze klanten bijvoorbeeld inzicht in het totale online bereik en in de on- en offline path to purchase. Ook achterhalen we de effectiviteit van online advertising, en bieden we competitive intelligence - wat doen uw klanten op websites of apps van de concurrentie en andersom?’
 
Volledige digitale footprint
Digital360 gebruikt voor haar metingen de technologie van Wakoopa, die de passieve registratie van het online gedrag en de volledige digitale footprint van een respondent kan meten op elke site en online app. Uit de meetresultaten komt bijvoorbeeld naar voren dat slechts 12% van de mensen Facebook enkel op hun mobiel gebruikt. En dat 88% van de mensen zowel via hun mobiel als via hun desktop op Facebook zit.
 
Bereikcijfers
De komende twee maanden zet TNS NIPO samen met Wakoopa de laatste stappen om cross device bereikcijfers te rapporteren. Piet Hein van Dam, CEO van Wakoopa: ‘De techniek van Wakoopa en de kwaliteit van het Digital360-panel van TNS NIPO zijn een perfecte match om near time, cross device bereik te kunnen meten. Wij verwachten veel van deze unieke samenwerking’.
 
Voortbouwen op succes
Met Digital360 blijft TNS NIPO vernieuwen. De focus en innovatie, vooral op het gebied van mobiel, wordt herkend en erkend door de markt. Zo sleepte TNS NIPO de afgelopen maand een AMMA binnen voor Mobile360 en won ze de MOAward in de categorie ‘Marktonderzoekbureau van het jaar 2013’.
 
Voor meer informatie betreffende dit persbericht of TNS NIPO kunt u contact opnemen met:
 
Martin Warmelink
t 020 5225 421
Martin.Warmelink@tns-nipo.com