TNS en Kantar Media maken strategische samenwerking met GeoPoll voor mobile research bekend

Gepubliceerd: 28-05-2015

TNS heeft vorige week een exclusieve en verregaande strategische samenwerking met GeoPoll, 's werelds grootste mobiele onderzoekplatform, bekend gemaakt.

Onder de meerjarige overeenkomst zullen TNS en zusterbedrijf Kantar Media in samenwerking met GeoPoll een nieuwe reeks researchproducten en -diensten opzetten ter verdieping en verbetering van marktonderzoek in Afrika. Deze zijn:

1.    Toegang van TNS tot het platform en de gebruikersdatabase van GeoPoll: TNS zal het mobiele enquêteplatform van GeoPoll en de gebruikersdatabase gebruiken voor het uitvoeren van mobiele researchprojecten voor klanten in geheel Afrika. Daarnaast wordt GeoPoll de exclusieve leverancier van mobile sample in de belangrijkste landen middels het eigen platform.
 
2.    Samenwerking in Media Measurement Services: TNS en Kantar Media gaan samenwerken met GeoPoll om hun Media Measurement Service in bepaalde landen binnen Sub-Saharisch Afrika uit te breiden. Dit gaan zij doen door ondersteuning te bieden op het gebied van media planning software, sampling- en wegingsexpertise.
 
3.    Uitbreiding van Kantar Media’s dataproducten in Afrika: TNS, Kantar Media en GeoPoll gaan gezamenlijk Kantar Media's Global TGI-producten vermarkten in verschillende landen, en geven daarmee diepgaande consumenteninzichten. 

TNS, wereldleider in market research, en Kantar Media, een toonaangevend bedrijf in publieksmeting en -analyse, zijn beide onderdeel van Kantar, een van 's werelds grootste inzicht-, informatie- en consultancygroepen. Toekomstige samenwerking tussen GeoPoll en Kantar's andere uitvoerende bedrijven in de regio staat gepland.

Kim MacIlwaine, CEO, TNS Afrika, Middellandse Zee gebied & Midden-Oosten zei: ‘Mobiel wordt een steeds belangrijkere manier van communicatie voor marktonderzoekers en we staan te popelen om te gaan samenwerken met GeoPoll ter uitbreiding van ons dataproductaanbod in belangrijke Afrikaanse markten. We zijn van mening dat GeoPoll's robuuste mobiele onderzoektechnologie in combinatie met de expertise van TNS en Kantar Media in markt- en mediaresearch winstgevend zal zijn voor al onze klanten die in Afrika opereren.’

‘GeoPoll heeft hard gewerkt aan de bevordering van de toegankelijkheid van kwaliteitsinformatie in Afrika. We verheugen ons op de samenwerking met TNS en Kantar Media, om daarmee de beschikbaarheid van betrouwbare, kosteneffectieve data in Afrika te verhogen. We kijken ernaar uit om de samenwerking de komende jaren nog verder uit te breiden’, zei James Eberhard, CEO van GeoPoll en moederbedrijf Mobile Accord.

In de afgelopen twee jaar heeft GeoPoll de diensten in Afrika in hoog tempo uitgebreid, met de opening van een kantoor in Nairobi, Kenia, en een meer prominente aanwezigheid in Zuid-Afrika, Ghana en Nigeria. In juni 2014 werd GeoPoll de grootste leverancier van overnight media ratings in Afrika dankzij de lancering van de Media Measurement Service, momenteel werkzaam in Kenia, Ghana, Nigeria, Tanzania, Uganda, en Rwanda.

Voor Kantar Media is deze ontwikkeling tevens de eerste stap in de ontwikkeling van een volledige reeks diensten in de gehele regio.

Voor meer informatie: 

Tina Aird 
+44 (0) 20 3130 7413 
tina.aird@tnsglobal.com
Meer weten over zaken doen in Afrika?

Bert Ipema
06 53747575
bert.ipema@tns-nipo.com