Otto Vroegop nieuwe Client Director Customer Strategies Kantar TNS

Gepubliceerd: 28-02-2017

Per 1 februari is Otto Vroegop gestart als Client Director Customer Strategies bij Kantar TNS. Vroegop neemt meer dan vijftien jaar aan customer experience expertise en ervaring in contactcenter management mee naar Kantar TNS. 

Bij Ipsos hielp Vroegop onder andere grote telecommunicatie- en verzekeringsmaatschappijen met het verbeteren van hun customer journey trajecten. Bij klanten als Vodafone, a.s.r., Canon Europe en Menzis was hij direct betrokken bij het integreren van klantfeedback in alle onderdelen van de bedrijfsvoering.
 
Als Director Benelux bij OnePoint Global (mobile research software aanbieder) deed Vroegop de afgelopen drie jaar veel ervaring op met internationaal opererende telecom- en technologiebedrijven. Zijn expertise en ervaring neemt hij mee naar Kantar TNS.

Vroegop: ‘Ik ben ongelooflijk onder de indruk van de mensen binnen Kantar TNS en hun toewijding en enthousiasme om klanten verder te helpen. Met Kantar als moederbedrijf hebben we toegang tot een breed netwerk van specialisten en de meest innovatieve onderzoekstechnologieën. Via klantonderzoek willen we samen met  onze klanten naar een situatie toe waarin we al kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren, zodat  klanten nog beter in staat zijn daar snel op te reageren. Ik wil onze klanten optimaal laten profiteren van alles wat Kantar te bieden heeft, een prachtige uitdaging waar ik erg veel zin in heb.’
 
Vroegop woont met zijn vriendin in Amsterdam.
 
https://www.linkedin.com/in/ottovroegop/
 
 
Meer informatie?
 
Machteld Gelderland
Communicatieadviseur & Persvoorlichter
 
T     +31 (0) 20 5225 898
M    +31 (0) 6 22 44 72 44