Ondernemend Nederland: er gloort weer wat licht aan horizon

Gepubliceerd: 16-01-2013

Ondernemers: ‘stop vrijgevallen pensioenpremie terug!’
 

We weten uit consumentenonderzoek dat het vertrouwen in de economie aan het begin van een kalenderjaar vaak een opleving kent. Zo bezien is het niet geheel vreemd dat, in vergelijking met de inktzwarte maand december, het humeur van ondernemend Nederland enigszins is opgeklaard. Maar toch: er zijn signalen dat er méér aan de hand is dan een seizoensgebonden opleving. De mars uit het dal zal nog lang zijn, maar - in de woorden van optimistische ondernemers: er zijn wel degelijk hoopvolle signalen, zoals goed nieuws uit Duitsland en de VS, een aantrekkende export, stijgende beurskoersen en minder negatieve kritieken voor de zittende regeringscoalitie.


1 |Ondernemers vooral positiever over bedrijfsvoering


Bron: TNS NIPO, 2013
 

 
2 | Orderportefeuille trekt aan, maar blijf per saldo licht negatief

Bron: TNS NIPO, 2013
 
3 | Verdeeldheid onder Nederlandse ondernemers over houdbaarheid pensioenstelstel

               

 


Bovenstaande is slechts een samenvatting van het hele artikel 'Ondernemers optimistischer over bedrijfsvoering in nabije toekomst'. Wilt u het hele artikel lezen? Laat dan hier uw gegegevens achter.

Meer informatie nodig?
Bel of mail gerust naar Martijn de Groote, 020 522 54 17 en martijn.de.groote@tns-nipo.com of Tim de Beer via 020 522 53 99 of tim.de.beer@tns-nipo.com