Kantar in RTL nieuws: Niki Schroeder over de gevaren van genderstereotypering voor je merk

Gepubliceerd: 16-08-2019


 
Tijdens de avonduitzending van RTL Nieuws van 15 augustus werd stilgestaan bij het verbod op reclames met 'schadelijke of beledigende genderstereotypen' in het Verenigd Koninkrijk. Niki Schroeder van Kantar werd om commentaar gevraagd.

Engeland kent deze nieuwe regelgeving sinds juni, half augustus werden de eerste twee commercials daadwerkelijk geweerd. Reclames die volgens de Advertising Standards Authority stereotiepe rolverdelingen laten zien zijn niet meer toegestaan. Mannen die stuntelen met het verzorgen van een baby of vrouwen die niet kunnen inparkeren bijvoorbeeld. De Britse reclamewaakhond stelt dat deze reclames grote maatschappelijke gevolgen kunnen hebben.
 
Onze Director Media Innovation and Creative Development Niki Schroeder werd door RTL Nieuws benaderd om te vertellen waarom genderstereotyperingen zo'n grote impact hebben op de effectiviteit van uitingen en reclames en daarom schadelijk zijn voor je merk. Ze baseerde zich hierbij op resultaten afkomstig uit Kantars wereldwijde onderzoek Adreaction: Getting Gender Right. Kijk het nieuws van 15 augustus terug. Het item start vanaf 15:06.
 
Voor Adformatie schreef Niki ook een column over dit onderwerp.

Over Adreaction: Getting Gender Right

Adreaction: Getting Gender Right is het wereldwijde onderzoek van Kantar naar reclame en media-effectiviteit. Een grote meerderheid (83%) van de marketeers heeft het idee dat zij stereotypering op basis van sekse vermijden. Een aanzienlijk percentage van het publiek (45%) vindt echter dat vrouwen nog steeds seksistisch worden afgebeeld in reclame-uitingen. 

Het onvermogen van de reclamewereld om vrouwen op een realistische manier te portretteren en te benaderen heeft een grote impact op de effectiviteit van uitingen en campagnes. Merken die hier wel in slagen, genereren een grotere merkwaarde dan merken die in hun reclame-uitingen een scheve man-vrouw-verhouding laten zien.

Het rapport van Adreaction: Getting Gender Right is gratis te downloaden.

Meer weten?

Neem contact op met:

Niki Schroeder
Director Media Innovation and Creative Development
e  Niki.Schroeder@kantar.com
m  06 523 374 28