Het moment dat de reisleider in je mobiel zit

Gepubliceerd: 02-08-2017

Consumenten kunnen in de reisbranche met een paar clicks hun volledige vakantie in elkaar zetten. Belangrijke informatie over vliegtickets, hotels en volledige vakantiereizen zijn eenvoudig online te vinden.


Op-welke-momenten-kan-de-reisbranche-effectief-de-consument-bereiken.png


Digitale technologie biedt niet alleen consumenten meer mogelijkheden, maar ook reismerken kunnen op nieuwe momenten inspelen op de wensen van hun doelgroep.

Tijdens het plannen van een reis blijft menselijk contact belangrijk. Het is de uitdaging voor merken de momenten te vinden waarop een persoonlijke touch verschil kan maken, maar ook wanneer persoonlijk te ver kan gaan. KLM speelt hier effectief op in door social een dominante rol te laten spelen in hun CRM en customer experience. Klanten van KLM kunnen hun boekingsgegevens linken aan hun social media account(s), waardoor KLM direct de juiste gegevens bij de hand heeft wanneer een klant via Twitter of Facebook een vraag stelt.

KLM social en crm strategie
Maar ook in het vliegtuig kan KLM hiermee een persoonlijke aanpak bieden. Stewards en sterwardessen kunnen via iPads dezelfde gegevens opzoeken. Hierdoor kunnen ze snel reageren op vragen en eventuele problemen voor zijn. Deze aanpak is voor KLM erg succesvol en klanten worden hierdoor vaak ambassadeurs van het merk.

Vul het formulier in om het volledige artikel te downloaden en kom erachter op welke momenten reismerken nog meer impact kunnen maken.


Ja, informeer mij over Kantar events en webinars
Ja, hou mij op de hoogte van algemeen nieuws, introducties etc van Kantar.

Spreken met één van onze travel experts? Neem dan contact op met:


Helena KlokHelena Klok Client Director Travel
Client Director Travel
e  Helena.Klok@kantartns.com
t  (020) 5225 789