Gerben Boot nieuwe Client Service & Innovation Director bij TNS NIPO

Gepubliceerd: 23-06-2016

Per 1 juni is Gerben Boot gestart als Client Service & Innovation Director bij TNS NIPO. Boot neemt meer dan tien jaar aan ervaring in digital analytics mee naar TNS NIPO.

Bij ComScore hielp hij grote media- en retailorganisaties bij het verbeteren van hun online- en omnichannel-resultaten. Hij werkte voor ComScore meer dan vijf jaar in Zweden aan grote digitale verbetertrajecten voor klanten als Sanoma, JP/Politikens Hus, Ericsson en Schibsted. De afgelopen anderhalf jaar deed Boot veel ervaring op bij verschillende digitale startups in de travel- en zorgwereld. Zijn ervaring neemt hij mee naar TNS NIPO.

Boot: ‘Bij TNS NIPO ben ik “weer terug” in de insights wereld, een prachtige uitdaging waar ik erg naar uitzie. Bedrijven en klanten betere beslissingen helpen nemen door ze te voorzien van de juiste inzichten: op dat gebied zie ik een hoop kansen voor TNS NIPO. Met behulp van het vele talent binnen TNS NIPO én de grote innovatieslagkracht van grote moederbedrijf Kantar, help ik graag om hier nog meer versnelling en innovatie in te brengen.’

Boot woont met vrouw en kinderen in Loenen aan de Vecht.