Geïntegreerde marketing & de rol van de brandtracker

Gepubliceerd: 17-11-2015

Brandtracking heeft een onmisbare rol in een geïntegreerde marketingstrategie. Veel brandtrackers lopen al jaren en zijn in de loop van de tijd vaak behoorlijk uitgedijd. Door de grote hoeveelheid data die periodiek wordt verzameld, worden de meest relevante ontwikkelingen regelmatig over het hoofd gezien. Het bereiken van een positieve 'brand equity' wordt een steeds grotere uitdaging.

Brandmarketing verandert in snel tempo. Toegangsbarrières worden lager en zorgen voor meer concurrentie, consumenten raken meer empowered en grotere prijstransparantie zet prijzen onder druk. Deze ontwikkelelingen maken het voor marketeers niet makkelijker eom de positie van hun merk te versterken. Er is een grote behoefte aan snellere en relevantere insights.

Brandtrackers verdienen een upgrade om weer futureproof te worden. Hiermee winnen brandtrackers aan voorspellende kracht en bieden ze relevantere inzichten. Integreer inzichten uit social en search en krijg snellere inzichten over consumentengedrag. In deze video uit de #GetConnected interview serie komen experts van o.a.  Facebook, Social@Ogilvy, TNS en WPP aan het woord. Bekijk hun visie op ‘integrated marketing strategy’.Meer weten over The Future of Tracking?