Esomar nominatie voor paper ‘Emotion and inspiration at the Van Gogh Museum’

Gepubliceerd: 26-09-2013

Vol trots delen wij mee dat de paper ‘Emotion and inspiration at the Van Gogh Museum’ van TNS NIPO en het Van Gogh Museum door Esomar genomineerd is in de categorie Best Case History.
 
Musea en branding lijken misschien niet direct een voor de hand liggende combinatie, maar wel als je bedenkt dat emotie in beide een centrale rol speelt. TNS NIPO en het Van Gogh Museum zijn met dit interessante onderwerp aan de slag gegaan met als uiteindelijke resultaat een nieuwe merkstrategie voor Nederlands' best bezochte museum.
 
Om aan de top van de Nederlandse en internationale museummarkt te blijven, wilde het
Van Gogh Museum zich onderscheiden van de concurrentie, de verwachtingen van de bezoekers overtreffen en zijn trouwe klantenbestand in de wereld verder uitbouwen. Het Van Gogh Museum en TNS NIPO brachten bezoekersonderzoek naar een hoger plan door een deep-dive te nemen in de emoties en sociale waarden die onder de museumervaring liggen. 
 
De onderzoeksuitkomsten hebben het Van Gogh Museum geholpen zich nog beter te positioneren ten opzichte van alle andere plekken die Amsterdam biedt op het gebied van beleving.
 
Saskia Brocx en Laurine van de Wiel presenteerden deze paper op 24 september 2013 op het "Think Big" Global ESOMAR congres in Istanbul.
 
Benieuwd naar de onderzoeksresultaten en de paper? Download hier de paper: Emotion and inspiration at the Van Gogh Museum
 
Meer informatie?
Neem direct contact op met Saskia Brocx via 020 522 57 84 of saskia.brocx@tns-nipo.com