Coolblue en Gardafriends hebben meest betrokken fans op Facebook

Gepubliceerd: 21-03-2013

Coolblue wint TNS Fanpage Award 2013 in de categorie Variety, Gardafriends winnaar in de categorie Focus
 
Tijdens Digital Marketing Live! ontving Coolblue gistermiddag de TNS Fanpage Award 2013 in de categorie Variety. Gardafriends ging naar huis met de TNS Fanpage Award in de categorie Focus. Zij weten hun fans het beste te boeien en te binden. Basis voor de awards is een groot Facebookonderzoek dat TNS NIPO hield onder fans van 146 fanpagina’s, om zo de mate van engagement te meten.

Bram van Schaik, Client Service Director bij TNS NIPO, reikte de awards uit. Van Schaik: ‘Coolblue onderscheidt zich vooral doordat ze binnen een breed marketingpakket Facebook zo in weet te zetten, dat ze echt aansluiting vindt bij de fans. Coolblue scoort vooral hoog op de pijlers webcare, content en concurrentievoordeel. Content zegt iets over de hoge kwaliteit van de berichten van Coolblue. Binnen een brede marketingstrategie worden fans op Facebook getrakteerd op leuke en interessante content en goede service. Fans hebben het idee dat met welke vraag of suggestie ze ook komen, er serieus naar gekeken wordt. Dit is bevorderlijk voor de interactie, maar zorgt er ook voor dat fans deze pagina hoger waarderen dan andere pagina’s.’
 
Olga ter Voert, Digital expert bij TNS NIPO, deelde de learnings met het publiek en had de dagelijkse leiding over het onderzoek. Ter Voert: ‘Bij Gardafriends is Facebook het hart van het bedrijf. De pagina scoort uitmuntend op de pijlers webcare en aanbevelen. Fans geven aan het gevoel te hebben dat de personen achter de pagina zich inzetten voor hun fans, dat zij bereikbaar zijn en hulp zullen bieden wanneer dit nodig is. Hiermee is de Facebookpagina van Gardafriends niet alleen een kanaal om te zenden. De activiteiten op de pagina stimuleren fans om meer over het merk en het centrale onderwerp, het Gardameer, met anderen te praten. Daardoor worden fans ook ambassadeurs. Zij zijn zo enthousiast over de pagina dat ze een actieve bijdrage leveren aan de werving van nieuwe fans.’
 
De andere genomineerde merken
Andere genomineerden in de categorie Variety waren: Nestlé Babyvoeding, Specsavers, Ubisoft Nederland en Volvo Cars Nederland. In de categorie Focus waren de genomineerden: CliniClowns, Make-A-Wish Nederland, NewYork.nl en Orchids Info.
 
Over het onderzoek
Basis voor de awards is een grootschalig Facebookonderzoek dat TNS NIPO – voor de tweede keer - hield onder fans van 146 Facebookpagina’s, om zo hun engagement te meten. De resultaten: 23.648.197 likes, 824.261 ‘mensen die erover praten’ en uiteindelijk bijna 27.000 evaluaties. Deelnemende pagina’s werden ingedeeld in twee categorieën: Variety en Focus. In de categorie Variety zitten pagina’s van grote merken met een brede marketingmix waarbij Facebook één van de kanalen is. Bij de deelnemers die vallen in de categorie Focus is Facebook de kern van de marketing en is de focus vaak één specifiek thema. Ook goede doelen werden ingedeeld bij Focus. De pagina’s met de meest betrokken fans werden winnaar van de award in hun categorie.
 
Bij verspreiding of publicatie de bron TNS NIPO vermelden.
 
Meer informatie?

Bram van Schaik
t: 020 522 54 99
e: Bram.van.Schaik@tns-nipo.com

Olga ter Voert
t: 020 522 53 74
e: Olga.ter.Voert@tns-nipo.com

Of bekijk onze website: www.tns.nipo.com/fb