Behaal winst door slimme touchpoint inzet

Gepubliceerd: 20-12-2016

Een consument praat in de winkel met een verkoopmedewerker over de aanschaf van een nieuwe TV. In de bus naar huis leest hij reviews over de TV op de site van een grote web-winkel. Thuis bestelt hij zijn nieuwe TV via een vergelijkingssite. Dit zijn allemaal verschillende touchpoints die iemand kán tegenkomen in zijn customer journey. En deze mix van touchpoints kan voor elke consument verschillend zijn. Hoe bepaal je als merk welke touchpoints het meest effectief zijn?

bestelling via laptop touchpoint

 
Een holistische kijk
Consumenten zien maar één merk ook al is deze verspreid over verschillende touchpoints. Zij verwachten ook overal dezelfde ervaring te hebben. Toch zijn er nog veel merken die niet een geïntegreerde aanpak en strategie voor touchpoint management hebben. Dit is zonde, want uit verschillende onderzoeken van Kantar TNS blijkt dat hier nog veel winst te behalen valt.
 
Sommige touchpoints zijn bijvoorbeeld beter in het versterken van het merk, dan in het laten groeien van de korte termijn sales. Daarnaast kunnen touchpoints, mits op de juiste manier ingezet, elkaar versterken. In een artikel van onze internationale collega’s delen we een aantal inzichten en voorbeelden die tijdens touchpoint onderzoek zijn opgedaan.
 
Download het artikel als PDF >>
 
Kip zonder kop of voortrazende trein?
Er zijn verschillende manieren waarop marketeers kunnen reageren op nieuwe mogelijkheden en kanalen. Als een ‘kip zonder kop’ overal aanwezig proberen te zijn, zonder te weten of het effectief is. Of als een ‘voortrazende trein’ op de vertrouwde weg blijven doorgaan en hierdoor kansen missen.
 
In hun blog leggen Herman Bos en Willian Blom uit hoe je als merk Connect kunt gebruiken om een professionele touchpoint-manager te worden.

Meer weten over touchpoint management en onderzoek?

Lees dan verder over Connect en neem direct contact met één van onze collega's.