Karin Schut in MarketingTribune over Vinex en NOBO

Gepubliceerd: 26-05-2017

Op 19 mei werd Vinex-directeur Karin Schut geïnterviewd door MarketingTribune over Vinex en het Nederlands Online Bereiksonderzoek (NOBO).
Karin over het belang van NOBO op MarketingTribune:
'Binnen de markt van online advertising ontbrak het aan een gemeenschappelijke bron voor online bereik. Na STIR, was het sinds 2014 niet meer gelukt om met een standaard te komen die uitgevers, bureaus en adverteerders zouden kunnen omarmen. Er lag een enorme uitdaging: het vinden van een methode die recht doet aan het gebruik van online media. Mobiele devices zijn daarbij een must, net als voldoende omvang om het gefragmenteerde internetgedrag betrouwbaar te rapporteren.   

Met NOBO is er nu een markt-breed gedragen onderzoek, dat het online bereik van Nederlands grootste mediamerken in kaart brengt. Momenteel nemen 20 toonaangevende uitgevers aan het onderzoek deel, samen goed voor circa 200 mediamerken. Van die merken wordt het bereik van alle relevante devices gerapporteerd, zowel web als app.' 

Karin over de rol van Kantar Media in NOBO:
'Samen met Kantar Media zijn we erin geslaagd om een kwalitatief en omvangrijk huishoudpanel op te zetten, dat online gedrag meet op alle devices. 

De proactiviteit van Kantar Media in het meedenken hoe we technisch complexe meetvraagstukken kunnen oplossen, heeft er mede voor gezorgd dat we nu zo'n mooi innovatief online bereiksonderzoek hebben staan.'

Lees hier het hele interview met Karin Schut over Vinex en NOBO >>