The making of memories

Een klant van een automerk haalt zijn auto op na een onderhoudsbeurt en geeft daarna in zijn klanttevredenheidsonderzoek aan 'snel geholpen te zijn' en dat de 'auto het weer goed doet'. Een andere klant geeft aan 'zich zeer welkom te voelen' en 'goed verzorgd' te zijn.


merkvoorkeur-door-sterke-herinneringen.png


Beide klanten zijn dus tevreden, maar alleen de tweede klant heeft een ervaring die op een dieper, emotioneel niveau impact heeft gemaakt en heeft hierdoor een sterkere voorkeur voor het merk gekregen.

Om een krachtige, positieve herinnering op te bouwen bij een klant zijn drie factoren van belang. Ten eerste, een betrouwbare service leveren en een klant dus niet teleurstellen op de momenten waarop het er echt toe doet. Daarnaast is het creƫren van emotioneel stimulerende ervaringen een belangrijke factor. Tenslotte is consistentie van groot belang. Dit speelt een enorme rol in het bouwen van klantvoorkeur.

Ja, informeer mij over Kantar events en webinars
Ja, hou mij op de hoogte van algemeen nieuws, introducties etc van Kantar.

Meer weten over het meten van de emoties van uw doelgroep?

Neem dan contact op met Niels Berndsen of lees meer over Transactional TRI*M, onze oplossing voor het meten van de emoties van uw klant.

Niels-Berndsen-Customer-Experience-Management-(2).jpgNiels Berndsen
e Niels.Berndsen@kantartns.com
020 5225 29 64