Kantar Podcast

Future Proof is de nieuwe podcast van Kantar opgezet in samenwerking met Saïd Business School en Oxford University. In elke aflevering komen verschillende experts van Kantar en branchedeskundigen aan het woord over thema's die het marketing landschap vormgeven.


Future Proof Kantar Podcast

Luister de podcast op je favoriete platform

De podcast is op verschillende platforms te vinden. Luister waar en wanneer je wil en abonneer als je direct op de hoogte wil zijn wanneer een nieuwe aflevering klaar staat.

Luister op iTunes

Luister op Stitcher

Luister op Spotify

Luister op Google Play

Waar gaan de podcasts over?


Future Proof Kantar Podcast  Are social influencers worth the investmentAflevering 1: Are social influencers worth the investment?

In de eerste aflevering van Future Proof wordt Lucy Moon, een blogger en vlogger, geïnterviewd. Zij werkt regelmatig met merken om hun producten en hun boodschap te promoten. Ze brengt het perspectief van een insider op de waarde van influencer-marketing en de beste manier om met videomakers samen te werken. Werkt het? Hoe wordt het gemeten? En hoe kunnen merken veel betere instructies voorbereiden?Future Proof Kantar Podcast What does ‘trusting a brand’ actually mean?Aflevering 2: What does ‘trusting a brand’ actually mean?

Charlie Hiscocks vraagt wat merkvertrouwen vandaag inhoudt, in de tweede podcast van Kantar & Saïd Business School. Merkvertrouwen is wordt de laatste tijd op één hoop gegooid met privacy issues, maar is het niet meer dan dat? Charlie Hiscocks, voormalig hoofd communicatie bij SAB Miller, bespreekt zijn opvattingen en ervaringen over hoe merken vertrouwen kunnen opbouwen en behouden. En hoe dit gekoppeld is aan de merkbelofte. Zijn de regels veranderd?


Future Proof Kantar Podcast Can brands use technology to become more ‘human’Aflevering 3: Can brands use technology to become more ‘human’?

Dr. Rhonda Hadi bespreekt het nieuwe tijdperk van sensorische marketing. Met voice assistants, chatbots, robots en nieuwe ontwikkelingen in sensorische marketing begint technologie persoonlijker te worden. Dr. Rhonda Hadi van Saïd Business School bespreekt haar onderzoek naar de reacties van consumenten op deze nieuwe technologische 'assistenten'. En zij geef een aantal adviezen voor merken die een beroep willen doen op onze menselijke aard.


Future Proof Kantar Podcast Where are all the women in advertisingAflevering 4: Where are all the women in advertising?

Lynne Parker, CEO van Funny Women en oprichter van het HERlarious-initiatief, deelt haar opvattingen over gender en humor in de advertentie-industrie. Slechts 1% van de advertenties laat zien dat vrouwen grappig zijn. Een statistiek die volgens Lynne Parker ongelooflijk schokkend is. Ze vertelt waarom er meer vrouwen moeten zijn die advertenties maken en er ook een hoofdrol in spelen. En hoe humor kan worden gebruikt om effectievere campagnes te maken.

Kantar podcast What skills do marketers really need
Aflevering 5: What skills do marketers really need?

Mark Visser (Senior Partner & Global Lead of the Organizational Excellence Practice bij Kantar Consulting) vertelt in deze aflevering hoe de marketingprofessional van de toekomst eruit ziet. Wat moet hij of zij kunnen, welke vaardigheden zijn er nodig en wat betekent dit voor de samenstelling van een marketing team? Wat is de invloed van nieuwe technologie? En wat moeten merken anders doen om de juiste mensen aan zich te binden?