Kantar aanwezig op MIE 2020Hoe laat je je merk groeien, op de korte én op de langere termijn?

Gemakkelijk is het niet, toch zijn er een aantal merken die het uitstekend lukt, zo leerden wij uit ons BrandZ onderzoek! Wat is het geheim achter die sterke merken? Consistentie en continuïteit zijn natuurlijk belangrijk, maar denk ook aan innovatie en meer creativiteit in de creatie.

Tijdens onze sessies op het MIE gingen we hier dieper op in.


Woensdag 5 februari


Merkkampioenen. Hoe groeien Nederlandse merken in een wereld vol concurrentie | 9:45 - 10:30 | Blauw research zaal

Weet jij hoe je een merk sterk maakt? Met tal van voorbeelden lieten Emmy Brand en Erzsi Eleveld in deze sessie zien waarom sommige Nederlandse merken groeien en de (internationale) concurrentie ver achter zich laten. Wat maakt Bol.com, Coolblue, Heineken, AH, Tony’s Chocolonely en Action zo succesvol? Waar onderscheiden deze merken zich op, waar ligt hun focus, hoe gaan ze om met de concurrentie en waar halen ze hun groei vandaan?

Emmy en Erzsi namen je mee in de wereld van BrandZ. Kantars ranglijst van meest waardevolle merken ter wereld is gebaseerd op meer dan 3,7 miljoen consumenteninterviews over meer dan 165.000 verschillende merken uit 51 landen. Tot slot vertelden ze ook wat onze chatbot RoZie jou kan vertellen over jouw merk.

Download hier de presentatie.

Sprekers

Emmy Brand
Emmy is Client Manager en BrandZ champion voor Kantar Nederland. Ze is al ruim 6 jaar betrokken bij BrandZ en weet als geen ander hoe de enorme BrandZ database optimaal ingezet kan worden om merken inzicht te bieden in hoe en waar ze kunnen groeien. Emmy gaat komend voorjaar verhuizen en weet zeker dat ze haar favoriete merk Coolblue dan vaak gaat gebruiken.

 

Erzsi Eleveld
Erzsi heeft een passie voor merken: waarom kiezen consumenten voor bepaalde merken en laten ze andere juist links liggen? Zij zit al 20 jaar in het onderzoeksvak, en mede door haar jarenlange ervaring bij Coca-Cola en Unilever weet zij goed wat marketeers nodig hebben om hun merken een stevige fundering te geven, en ze te laten groeien. Haar favoriete merk? Bol.com.

 


Donderdag 6 februari


How the communication of Mentos was refreshed | 13:45 - 14:30 | Blauw research zaal (Session in English)

Iterative pre-testing loont. Tijdens deze sessie liete Aarushi Kapoor van Perfetti en Niki Schroeder van Kantar zien hoe Mentos haar communicatie aanzienlijk heeft verbeterd. Pre-testing heeft daarin een grote rol gespeeld. En dan hebben we het niet over het maken van slechts één succesvolle advertentie. 

Download hier de presentatie

Sprekers

Niki Schroeder
Niki is eindverantwoordelijk voor de teams rondom Creative, Media en Innovatie binnen Kantar Nederland. Al meer dan tien jaar deelt ze met opdrachtgevers haar expertise op het gebied van branding en creatie. Met Mentos werkte Niki mee aan het succesvol implementeren van nieuwe concepten en creatie.

 

Aarushi Kapoor
Aarushi is een gepassioneerde professional die al tien jaar bedrijven helpt om goed en actief naar hun klanten te luisteren. Ze heeft altijd oog voor de behoeften van de consument en komt met inzichten die je als klant meteen kunt omzetten in actie. Bij Perfetti van Melle heeft Aarushi een heel belangrijke rol gespeeld in het uitbouwen van de Consumer Insights afdeling en het verdiepen van de expertise-kennis op het gebied van markt performance, communicatie, innovatie en brand health monitoring.
 


The Real Why and Hidden Who | 15:00 - 15:45 | MWM2 Zaal

Gesponsord door ESOMAR: Deze presentatie won in de categorie Best Paper op het ESOMAR Congres 2019 en werd ook nog eens bekroond met de MRS Grand Prix voor Greatest Impact 2019. Klassieke persoonlijkheidstests, ontwikkeld door academici, zijn commercieel meestal niet erg bruikbaar.

Deze paper laat zien hoe de meermaals bekroonde samenwerking tussen Kantar en Ogilvy Centre for Behavioral Change leidde tot een heel nieuwe kijk op persoonlijkheidsmeettechnieken voor commerciële marketingdoeleinden.

Tot een gedegen tool die veel beter zicht geeft op hoe verschillende typen mensen daadwerkelijk tot een keuze komen. De bijbehorende technieken kunnen ook breder in onderzoek worden gebruikt. De paper bevat een reeks case studies die illustreren hoe de nieuwe technieken al op revolutionaire wijze zijn ingezet in de communicatie.

Luister naar de podcast.

Spreker


Jon Puleston

Jon Puleston is een gelouterd marktonderzoeker, meermaals bekroond en wereldwijd bekend om zijn thought leadership en nieuwe ideeën en analyses over de manier waarop we onderzoek doen.