Connected Car & Mobiliteit

Automerken besteden miljoenen aan de ontwikkeling van toepassingen en diensten voor de Connected Car. Maar lopen de consumenten hier al warm voor? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor de toekomst?
De ontwikkeling van connected auto’s, de groei van het gebruik van gedeeltelijk of geheel elektrisch aangedreven auto’s en opmars van auto’s die voorzien zijn van eigenschappen die autonoom rijden mogelijk maken, hebben niet alleen implicaties voor automerken.


Tijdens de Connected Car & Mobiliteit Round Table op woensdag 13 december was er veel aandacht voor de Connected Car en de impact deze heeft op mobiliteitsvraagstukken. Deze ontwikkeling werd vanuit verschillende perspectieven belicht.

Connected Car round table Kantar TNS en Kantar Public

De middag werd gestart met een sneak-preview van het Connected Car onderzoek gegeven door Vincent Groen van Kantar TNS. Daarna deed Taede Tillema van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid een toekomstverkenning over zelfsturende voertuigen en ging hij in op de gevolgen van zelfrijdende voertuigen op het verkeer- en vervoerssysteem in de toekomst. Tenslotte ging George de Boer van TomTom in op de implicaties die automotive integraties hebben voor fleet owners, leasemaatschappijen en autoverhuurbedrijven.

Alle sprekers gingen tijdens de paneldiscussie in gesprek met elkaar en de zaal. Met deelnemers uit de autoindustrie, overheid, bouwbranche en verzekeringsbranche bleek dit een interessante discussie. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel.

Meer informatie?
Kijk dan op de Connected Car pagina van Kantar TNS of op de pagina over Mobiliteitsonderzoek van Kantar Public.

Contact met onze experts?


Vincent Groen
Director Automotive & lid Kantar TNS Automotive Global Steering Committee
m 06 53 64 58 71
Vincent.Groen@kantartns.com

 

Matthijs de Gier 
Client Director Mobiliteit en Leefomgeving
m 06 53 67 36 47
e Matthijs.de.Gier@kantarpublic.com