Je publiek wil authentiek: wat je als merk goed & fout kunt doen

    Klik hier om het orginele artikel te lezen op https://www.frankwatching.com (30 January 2017)

    Wat betekent de groeiende connectiviteit voor de interactie die mensen hebben met merken? Kantar TNS deelde onlangs de resultaten van haar jaarlijkse, wereldwijde onderzoek Connected Life. Helder komt naar voren dat veel merken hun doelgroep niet de ervaring bieden waarnaar zij op zoek zijn. Zonde, want daardoor verlies je connectie met het publiek.

    De relatie tussen merken en hun doelgroep zit in een dipje. Hoe dat komt? We hebben met zijn allen steeds vaker het gevoel achtervolgd te worden door datagraaiende bedrijven, zonder dat we daar voldoende waardevolle content voor terugkrijgen.

    En we weten het allemaal uit ervaring: een relatie is geven en nemen. Die verhouding is uit balans en dat merk je aan de houding van gebruikers tegenover merken. Deze wordt namelijk alsmaar negatiever, waardoor we zien dat steeds meer mensen advertenties en berichten vanuit merken bewust negeren en dat de Adblocker aan populariteit wint. Hoe kun je er als merk voor zorgen dat je weer connectie maakt met je doelgroep?

    Meer weten over de Connected Life Studie >>