'Women-First' bij Voice Technologie en AI

  Klik hier om het orginele artikel te lezen op TNS Global (26 June 2018)

  Voice zou wel eens de technologie kunnen zijn om de digitale kloof tussen mannen en vrouwen te overbruggen. En hiermee meer gelijkheid te creëren. Want veel merken laten kansen liggen bij 'de vrouwelijke doelgroep'. En dat is zonde, want aankoopbeslissingen worden in 70-80% van de gevallen door vrouwen genomen. Slimme marketeers ontwikkelen dus een 'Women-First' strategie.

  Het is cruciaal om stemtoepassingen te ontwerpen waarbij vrouwen centraal staan, valkuilen zoals gendervooroordelen bij stemherkenning vermijden en zowel hardware als software creëren die rekening houden met de specifieke kenmerken van de behoeften van vrouwen, sociale omgevingen en prioriteiten.

  Voice heeft de potentie om veel van de barrières die vrouwen tegenkomen te doorbreken, en in veel opzichten lijkt het intuïtief goed te passen in de behoeften en levensstijl van vrouwen. Overal ter wereld doen vrouwen meer onbetaald werk dan mannen - koken, schoonmaken, wassen, zorgen voor kinderen of voor zieken of ouderen. Het is makkelijk te bedenken hoe de 'hands-free' kenmerken van Voice Technologie makkelijk in te passen zijn in het leven van drukke, multi-taskende vrouwen. 

  Acceptatie van voice-applicaties door vrouwen kan stel groeien als merken toepassingen kunnen ontwikkelen die echt inspelen op de levens en behoeften van vrouwen. Merken moeten zichzelf dwingen om verder te kijken dan de stereotype mode, beauty en kook-producten en diensten. Maar ze moeten juist rekening houden met de verschillende rollen die vrouwen aannemen én de uitdagingen die hierbij horen. Alleen dan denkt een merk 'Women-First'.

  Dit is een ingekorte versie van het artikel 'Leapfrogging to equality: Why brands must think ‘women-first’ when developing voice applications' van Kantar's Anjali Puri.

  Meer lezen over het belang van 'Women-First'?

  Why your brand must have a position on gender Research >>
  Killing unconscious bias is the only way to solve advertising’s gender problem >>

  Of ga in gesprek met één van onze branding & communication specialisten

  Saskia Bot 
  Client Consultant
  m  06 810 89 661
  e  saskia.bot@kantartns.com


   

  Erzsi-Eleveld_zwklein.jpgErzsi Eleveld
  Client Director bij Kantar Millward Brown
  m 06 211 43 601

  e erzsi.eleveld@kantarmillwardbrown.com