Disruptie: Denk anders maar blijf bij jezelf

  Disruptie is overal om ons heen. Van de media die we consumeren en de taxi’s die we nemen tot de manier waarop we onze betalingen verrichten. De officiële definitie van disruptie is ‘het verstoren van een gebeurtenis, activiteit of proces’, maar inmiddels is disruptie hét codewoord geworden voor producten, diensten en marketing die een sector herdefiniëren.
   
  De enorme aandacht voor disruptie lijkt soms wat overdreven, maar op de juist manier ontregelen helpt bedrijven wel degelijk verder. Kantar Millward Brown’s studie BrandZ 2018 analyseerde de groei in merkwaarde van de top-100 merken wereldwijd in de afgelopen drie jaar. We zien duidelijk dat merken die worden gezien als ’zeer disruptief’ 30 procent in merkwaarde stegen, terwijl merken die worden gezien als niet echt disruptief hun merkwaarde lichtelijk zagen dalen.
   
  Het is niet voor iedereen weggelegd om grenzen te verleggen zoals Alibaba of Airbnb dat deden.
  Maar het goede nieuws is dat disruptie zeker niet alléén aan de ‘eenhoorns’ onder ons is voorbehouden. Ook gevestigde merken kunnen door een vleugje disruptie toe te voegen aan de middelenmix al nieuwe groeimogelijkheden creëren.
   
  Uit ons onderzoek blijkt ook hoe belangrijk authenticiteit is, wil je succesvol disruptief zijn. Je kunt disruptie inzetten in elk onderdeel van de marketingmix, maar doe dat met beleid. Geforceerde of ondoordachte pogingen tot ontregelen kunnen juist leiden tot een negatiever beeld van jouw merk. Je moet eerst goed begrijpen hoe mensen je merk ervaren en wat ze erbij voelen. Zo kun je ontregelen op een manier die bij jouw merk en merkwaarden past. 

  Weten hoe je als marketeer precies te werk moet gaan als je disruptie als middel authentiek en succesvol wil inzetten?

  Lees alles over de drie mogelijke routes naar authentieke disruptie. Vul hieronder uw gegevens in en download onze whitepaper ‘Authentically disruptive: staying true, thinking differently’


  Aanhef:

   

  Meer informatie? 

  Neem contact op met een van onze experts voor meer informatie.
   

  Vincent Kuijpers
  Expert Brand & Communication
  t 020 5225 735
  e  vincent.kuijpers@kantartns.com