AdReaction: haal het beste uit je online campagnes

  Klik hier om het orginele artikel te lezen op www.cloutoday.nl (17 May 2018)
  Hoe zorg je voor geïntegreerde marketingcampagnes in een gefragmenteerd multimedialandschap? Dat is dit jaar het overkoepelende thema van AdReaction, de jaarlijkse, wereldwijde studie van Kantar Millward Brown over ‘the art of integration’ in multichannel reclamecampagnes.
   
  Zo blijkt uit data van AdReaction dat geïntegreerde maatwerk-campagnes maar liefst 57% effectiever zijn dan niet-geïntegreerde campagnes. Een heel bruikbare conclusie, zeker als je weet dat nog niet eens de helft van de campagnes geïntegreerd zijn én tegelijkertijd toegesneden op het in te zetten mediumtype. 

  Wees consistent én zorg voor maatwerk

  Bij het ontwikkelen van een geïntegreerde campagne profiteer je van het hebben van een overkoepelend campagne-idee dat je als basis gebruikt voor het ontwikkelen van de verschillende campagne-uitingen. In de uitvoering helpt het als consumenten in elke uiting van een multichannel-campagne dezelfde basiselementen terugzien, zoals hetzelfde logo en dezelfde slogan (hygiënefactoren). AdReaction toont daarnaast aan dat bepaalde elementen, zoals het consistent gebruik van karakters en persoonlijkheden, een grote impact hebben op het creëren van onderscheidende, geïntegreerde campagnes.
   
  De grootste uitdaging is echter om ervoor te zorgen dat mensen én meteen zien dat het om jouw campagne, jouw merk gaat, terwijl elke uiting tegelijkertijd op zichzelf staat. Dat brengt ons als vanzelf bij maatwerk. Onze bevindingen laten zien dat tv en online video het meest vragen om op maat gemaakte uitingen. Laten we daarom online video advertising als voorbeeld nemen, een terrein waarop nog veel te verbeteren valt.
   
  Uit de AdReaction studie bleek al eerder dat consumenten nog steeds veel minder op hebben met online advertenties dan met tv-commercials. Zodra ze de kans krijgen, klikken ze online advertenties weg. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt voorkomen:
   
  • - Met je online video ad moet je de kijker meteen bij de lurven grijpen. Geef de consument een reden om te blijven kijken.
  • - Zorg dat je merknaam snel in beeld komt in je online ad. Zelfs degenen die je video snel wegklikken, hebben je merknaam dan toch weer even gezien.
  • - Houd je video kort (lange video-advertenties moeten wel heel catchy zijn)
  • - Houd er ook rekening mee dat mensen video ads vaak zonder geluid bekijken. Je advertentie moet online dus ook zonder geluid overeind blijven of voeg anders simpelweg subtitels toe.

  Speel met de regels

  Video ads kun je ook op maat maken door de kenmerken van de verschillende digitale platforms te benutten. Een mooi voorbeeld is het uitbuiten van de ‘portrait’ vorm van Facebook advertenties. Maar denk ook eens aan het timen van je ad, zodat je video verschijnt op een moment dat het aansluit op wat je doelgroep online aan het doen is. En als je echt durft, zou je kunnen spelen met uitdagende, persoonlijke pop-up uitingen op mobiel.
   
  Maar zoals altijd, de regels voor het maken van advertenties zijn niet in beton gegoten. Gebruik vooral je creativiteit en kijk hoe je je uiting kunt aanpassen voor dat specifieke platform. De tijd die je daarin investeert, betaalt zich vaak dubbel en dwars uit.
   
  Meer weten?
  Lees ook ons persbericht >>

  In gesprek over wat AdReaction voor u kan doen? 
  Neem dan contact op met


  Karin Molenaar
  AdReaction Lead Nederland
  Karin.Molenaar@kantarmillwardbrown.com
  m +31 (0) 651 820 558