Blogs & artikelen

Leuke katten, kinderen, keukens: door videobellen is mijn beeld van collega’s én klanten aardig veranderd. De band is gek genoeg misschien wel beter geworden, persoonlijker zeker. Toch verlang ik naar slap geouwehoer bij het koffiezetapparaat op kantoor. Naar een biertje met collega’s in de kroeg. En ben ik óók blij dat we voorzichtig zijn met versoepeling van maatregelen, want gezondheid staat voorop. Zo heeft thuiswerken impact op de balans: online versus offline, tech versus touch. Hoe verder?

Spaarzaamheid, groei van e-commerce en lokaal kopen worden de nieuwe trends in de post-coronatijd volgens Kantars COVID-19 Barometer. Dit artikel verscheen op 18 mei op MarketingTribune.nl

COVID-19 heeft ook de klantreis misschien wel voor altijd veranderd. In zijn blog in CustomerFirst deelt Niels Berndsen drie manieren om je organisatie mee te nemen op de totaal veranderde klantreis – met een nieuw kompas.

Hoe zorgen we er nou voor dat we - zolang dat door de experts noodzakelijk wordt geacht - ons tóch aan de anderhalvemetermaatregel blijven houden? Ook thuis, in contact met naasten die je het liefst even zou willen vasthouden? Interessant perspectief vanuit duurzame gedragsverandering.
 

Bij corona denk je nu vast niet meer aan Mexicaans bier met een limoentje. Of je het nu van nabij meemaakt, vreselijk bezorgd bent of het maar een hype vindt: het coronavirus heeft impact. De narigheid wil ik absoluut niet bagatelliseren. Toch zou elke CX-expert zich bewust moeten zijn van het aloude principe: ‘Never waste a good crisis’. Daarom een crash course omdenken: hoe helpt de coronacrisis in CX?


Voorspelling: de 2020-trend die zal beklijven is dat bedrijven duurzaamheid meer waarmaken in hun klantbeleving – en daar aandacht voor vragen. Vaak geeft mij dit een dubbel gevoel. Als je hiermee gaat adverteren, denk ik gelijk aan die Youp van ’t Hek-grap uit de vorige eeuw: 'Wij van Unilever geven heel graag geld aan dit goede doel, want wij van Unilever vinden dat heel gewoon. Had ik al gezegd dat ik van Unilever ben?'

Met een tik op je telefoon de beurs op en je aandelen volgen of verkopen: er zijn steeds meer apps en online tools waarmee je zelf kunt beleggen. Nu de spaarrente steeds verder zakt, zien aanbieders zoals banken dat online beleggen populairder wordt.

Het nieuwe decennium begon voor mij op Mauritius, een schitterend eiland in de Indische oceaan. Tijd voor dat goede gesprek, mooie belevenissen en een goed voornemen. In deze column hoop ik je te overtuigen met mij mee te doen met dat ene simpele voornemen: geef en beleef!

Nieuw onderdeel dit jaar in het Brandz Top 30-onderzoek van Kantar en WPP is de top-30 van mediamerken in Nederland. Er is gekeken naar zowel nationale als internationale mediamerken. Brand Expert Emmy Brand van Kantar geeft een toelichting.

Een pleidooi voor bewust bezorgbeleid op 3 thema’s – door bedrijven en consumenten.

Displaying results 1-10 (of 145)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|