Blogs & artikelen

Niels Berndsen is een hamsteraar! En nog wel van het soort waar aan het begin van de pandemie bijna iedereen van kotste: hij hamstert toiletpapier. Bang voor een volledige lockdown? Nee! Hij is een CX-liefhebber die sinds kort een toffe klantreis volgt, een goed doel sponsort en genoeg toiletpapier in huis heeft voor een weeshuis.

Het jongerenbrein is echt anders. Hoe communiceer je het best met jongeren, bv. over de coronamaatregelen? Philine Mol schreef een artikel over gedragsbeïnvloeding bij jongeren voor MarketingTribune.

To celebrate 75 years of Kantar in the Netherlands we delved into the history of other brands that have been around for ages. How come brands like Douwe Egberts, KLM and Albert Heijn withstood the test of time so well? 


In dit artikel kijkt opiniepeiler Manuel Kaal naar alle onrust binnen Forum voor Democratie, en peilt hij wat dit met de stemvoorkeur van de aanhang van Forum voor Democratie doet.

Een mooie klantbeleving tijdens deze coronacrisis? Jawel, het kan. Niels Berndsen tekende twee anti-herfstdip-tips van collega's op. Met respectievelijk Cineville en Van der Valk in de hoofdrol.

De zwevende kiezer, het idee voor een links blok en verkiezingsthema's als werkeloosheid en het milieu: fenomenen van recentere datum, zou je denken. Kantar weet na 75 jaar verkiezingsonderzoek beter. 

Onlangs deed ik voor het eerst in lange tijd examen. Drie uur lang multiple choice-vragen beantwoorden, mét mondkapje op. Maar ik ben geslaagd. En het examen ging wél over mijn vak: dat van CX-professional! Waarom dat jou zou moeten interesseren? Omdat ons vak waardering verdient. Omdat verdere professionalisering ons allemaal gaat helpen. 

We vinden duurzaamheid heel belangrijk, en zijn in coronatijden alleen maar dieper gaan nadenken over de wereld waarin we leven. Toch handelen we lang niet altijd naar onze eigen groene waarden bij het winkelen. Misschien is het wel juist daarom dat consumenten graag willen dat bedrijven het hen gemakkelijker maken voor duurzaam te kiezen.

'Better People for a Better Planet.' Deze vage slogan staarde Niels Berndsen ’s ochtends op een Italiaans vliegveld aan vanaf een billboard voor een kledingmerk. Wat zijn dat, ‘better people’? En hoe krijg je als klant een betere planeet door hier te winkelen? Dat soort duurzaamheidsclaims maakt Niels sceptisch. Nee, dan bandenpomp.nl. Klinkt niet spannend?

Het meest klantgerichte bedrijf ter wereld? Dat schijnt Amazon te zijn. Tenminste, dat zeggen ze zelf… De reputatie van Amazon is natuurlijk gigantisch. De baas is de rijkste man op aarde, ze deden hele coole innovaties in CX (drone bezorging, onbemande supermarkten, etc.) en ze zijn sinds maart ook nog eens open in Nederland. Uiteraard werd deze columnist klant om te kijken hoe de CX bevalt. Een verslag van deze (klant)reis.

Displaying results 1-10 (of 155)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|