Connected Life

Connected Life: de unieke, wereldwijde studie naar
het digitale gedrag van de consument


Download het gratis rapport met zes trends over digitaal gedrag en vertrouwen van consumenten

Nieuw in 2017: vertrouwen in technologie, content, data en e-commerce onderzocht.

Nadruk in deze zesde editie van Connected Life lag op het vertrouwen dat consumenten in merken stellen. Kantar onderzocht 'trust' op de thema’s: technologie, content, data en e-commerce. 

Technologie
Voor de marketeer van vandaag brengt de technologische evolutie - zoals verbeteringen op het gebied van artificial intelligence en machine learning - steeds meer mogelijkheden om de customer experience te stroomlijnen. Sommige merken beginnen te experimenteren met chatbots of volledige geautomatiseerde mailings. Maar hiermee geeft een merk deels de controle uit handen. De mate waarin consumenten het accepteren om contact te hebben met een chatbot kan per land flink verschillen. Het vinden van een juiste balans tussen automatisering en de menselijke factor wordt een grote uitdaging.

Content
Het afgelopen jaar heeft laten zien dat fake news en alternative facts zich snel kunnen verspreiden. Dit slaat een deuk in het vertrouwen dat consumenten hebben in de content die ze onder ogen krijgen. Consumenten vertrouwen de content die merken delen, steeds minder. Ook gevestigde merken hebben hier last van. Consumenten vinden de content bovendien lang niet altijd even relevant.

Data
De tijd dat consumenten lukraak hun persoonlijke gegevens met bedrijven deelden is voorbij. Consumenten worden zich bewuster van de grote hoeveelheid gegevens die over hen worden verzameld en beginnen zich af te vragen of ze hun data én privacy nog wel kunnen toevertrouwen aan bedrijven. Met een welgeplaatste hack kunnen persoonlijke gegevens immers zomaar op straat komen te liggen. Bedrijven zullen beter moeten verantwoorden hoe zij de persoonlijke gegevens die consumenten met hen delen, beveiligen. 

E-Commerce
Hoewel er meer E-Commerce mogelijkheden komen, zoals 'buy-buttons' in Facebook Messenger of nieuwe mobile betaalmogelijkheden, betekent dit niet dat consumenten meteen staan te springen om ze te gebruiken. Ook zijn grote verschillen in acceptatie te zien tussen westerse en opkomende markten. Merken zullen goed moeten kijken welke markten geschikt zijn om te experimenteren met nieuwe E-Commerce innovaties en binnen welke markten meer vertrouwde oplossingen ingezet moeten worden.

>> Download nu het gratis rapport 'Six trends on trust in a connected world'

Het handboek voor de digitale marketeer

Door de toevoeging 'vertrouwenis Connected Life onmisbaar voor de marketeer van vandaag. De studie bevat onderwerpen als mediaconsumptie, het gebruik van verschillende devices, online en offline aankoopgedrag, online customer service, drivers voor het gebruik van eCommerce, een deep dive in sociale netwerken en meer. Hiermee heeft u een stevig fundament voor de onderbouwing van uw digitale marketing- & communicatiestrategie. 

Connected Life on stage

Onze Connected Life ambassadeurs zijn de komende maanden op verschillende podia te vinden met de resultaten uit de studie. Kijk op onze event pagina voor de volledige agenda. 

Connected Life in de media

Er verschenen verschillende blogs en artikelen in de media naar aanleiding van Connected Life:

Suspicious minds: lessen voor merken in een post truth tijdperk | ClouToday 195 | 18 januari 2018

Zo zorg je ervoor dat de consument je online meer vertrouwt | Tijdschrift voor Marketing en MarketingOnline | december 2017

Geef millennials de ruimte - ook online | ClouToday 192 | 13 december 2017

Uw digitale marketingstrategie ontwikkelen of onderbouwen?

Connected Life biedt u actuele en relevante data over het connected gedrag van uw doelgroep. Onmisbare cijfers voor de onderbouwing van uw strategische en tactische marketingbeslissingen. In gesprek over de mogelijkheden van Connected Life voor uw organisatie of merk?

Neem vandaag nog contact op voor een rapport op maat of workshop op maat: 


Eva Hollander
Research Consultant Digital
m 06 18 446 491
Eva.Hollander@kantartns.com
Ageeth Ettema
Senior Qualitative Consultant
m 06 392 31 177
Ageeth.Ettema@tns-nipo.comDe Connected Life studie is uitgevoerd onder 70.000 consumenten uit 56 landen. Nieuw dit jaar is het kwalitatieve onderzoek waarvoor 104 diepte-interviews zijn afgenomen onder respondenten uit twaalf verschillende landen (waaronder Nederland zelf).