Wie is de koning: koe of klant? Een B2B Case

Goed B2B onderzoek doen. Hoe doe je dat? De B2B onderzoekers van Kantar TNS duiken helemaal in uw branche. Door goed naar u en naar uw doelgroep te luisteren, kunnen wij u echt helpen. Dat is ons uitgangspunt. Voor elke B2B klant in elk B2B onderzoek.

Wie is de koning: koe of klant? Een B2B Case

Hoe dat werkt in de praktijk? Als voorbeeld nemen wij u graag mee in de case die wij samen met CRV presenteerden tijdens het MIE 2015.


Onze klant CRV helpt melkveehouders met het verbeteren van de kwaliteit van hun veestapel. Dat doet ze met diverse producten, waaronder spermarietjes. CRV is marktleider in Nederland. Toch kozen vooral grote melkveehouders geregeld voor de concurrent. Waarom dat zo was, daar kwam CRV niet zo goed achter. Daarom nam CRV contact op met Kantar TNS.

Onze B2B-onderzoekers deden eerst een stap terug. Ze doken helemaal in de wereld van het rund- en melkvee en de producten van CRV. Ze bezochten de melkveehouders die CRV bedient, luisterden naar ze en keken hoe ze te werk gingen. Vandaaruit vroegen ze door. De resultaten van het onderzoek waren verrassend. Ze zetten CRV op een heel nieuw groeipad. De belangrijkste learning was dat het persoonlijke contact met de klanten van CRV veel belangrijker was dan CRV had gedacht. Door meer persoonlijke contactmomenten te genereren - ook met melkveehouders die dat contact niet direct nodig hadden voor hun bedrijfsvoering - groeide de klanttevredenheid.

Meer over dit onderwerp

De customer journey is voor veel B2B-bedrijven een onderwerp dat hoog op de agenda staat. Het kiezen van de juiste focus is daarbij centraal. Op welke punten moet u investeren om de concurrentie voor te blijven? Lees alles over Customer Experiece Management.