Business Buyer Insights XL

'It’s the early bird that catches the worm’… How to be on top of the business buying process

Een succesvolle B2B strategie speelt haarscherp in op het gedrag van zakelijke buyers. Hoe word je een early bird? Gebruik de inzichten uit ons onderzoek Business Buyer Insights XL!
 
Tijdens het B2B Marketing Forum in 2013 introduceerden wij ons onderzoek: Business Buyer Insights. Hiermee kregen B2B marketeers en sales managers voor het eerst een objectief beeld van de wijze waarop Nederlandse business buyers zich oriënteren en tot een keuze komen.
 
Dit jaar gingen we met Business Buyer Insights XL nog een stap verder. We richten de focus op het afsluiten van grotere contracten, meer dan €100.000. Denk bijvoorbeeld aan Marketing dat een CRM-systeem aanschaft, Facility Management dat een nieuw energiecontract afsluit, HR dat een collectief contract voor personeelsopleidingen regelt of bescherming van bedrijfskritische processen door IT.

 

Een samenvatting van het rapport is nu te downloaden.
 

Het onderzoek geeft antwoord op vragen als: 

  • Hoe oriënteren buyers zich als het om dergelijke grote beslissingen gaat?
  • Wat is de rol van de informatie die men online en offline verkrijgt, zowel inbound als outbound?
  • Meer specifiek: wat is het belang van bedrijfswebsites, whitepapers, online video, blogs e.d. en hoe verhoudt zicht dit bijvoorbeeld tot directe aanbevelingen van peers?
  • Waarom is de keuze op de uiteindelijke aanbieder gevallen en waarom hadden de anderen het nakijken? Hoe word je dus die ‘early bird’?

Lees ook de blog Business Buyer Journey ook voor XL contracten meer offline dan online van Linda Cornelissen op MarketingTribune. 

En het interview met Linda in het vakblad SalesManagement Hoe beslist een business buyer?

 
De resultaten van Business Buyer Insights XL zijn door
Linda Cornelissen op het B2B Marketing Forum op 13 maart 2014
gepresenteerd. 

Voor meer informatie: www.b2bmarketingforum.nl