Analytics

In veel organisaties is er data in overvloed. Denk aan klantdata, verkoop- en omzetcijfers en web analytics. Toch weten organisaties deze data vaak niet effectief in te zetten om effectieve beslissingen te nemen. 


Analytics practice Kantar
 

Meer doen met je data

Data is vaak verspreid door de organisatie en mist context en structuur. De analyse van deze data wordt pas waardevol als het inzichten levert die een beter zicht bieden op de klant en haar gedrag. En hiermee een bijdrage kan leveren aan effectieve brand- en customer insights.

Kantar Analytics

De Kantar Analytics Practice bouwt voort op meer dan veertig jaar ervaring en expertise in analyse en onderzoek. Meer dan 1.500 dataspecialisten, analytics consultants, technologen en data designers wereldwijd werken samen binnen deze nieuwe Kantar Analytics Practice. Samen voeren ze hoogwaardige analyses uit om klantgedrag beter te begrijpen en te kunnen voorspellen. Met geavanceerde analysetechnieken en door data slim te koppelen, ontstaat een ‘insights engine’ die klanten helpt betere beslissingen te nemen, voor nu maar ook voor op de langere termijn.

Kantar Analytics richt zich op meerdere terreinen


merk en media ROI analyseMerk en Media ROI: optimaliseert merk- en mediainvesteringen en brengt het effect daarvan op sales in kaart, maar meet ook de lange-termijn-impact op de merkwaarde en winstgevendheid.
Customer Experience AnalyseKlant/Customer Experience Analytics: maakt de juiste operationele en strategische investeringsbeslissing op het gebied van customer experience en merkloyaliteit mogelijk, en maximaliseert elke klantrelatie.
Segmentatie en activatieSegmentatie en activatie: target klanten en prospects met de hoogste potentie via gepersonaliseerde content en vergroot winstgevende groei met maximale efficiëntie.
Innovatie analyseInnovatie-analyse: optimaliseert de klantgedreven innovatiecyclus voor lange-termijn-groei, pikt nieuwe trends op voor de concurrentie dat doet, en optimaliseert de winstgevendheid van productintroducties.
Retail en shopper analyticsRetail en Shopper Analytics: maximaliseert de opbrengst van investeringen in sales, retail en e-commerce door betere beslissingen in kanaalkeuze, assortiment, promotie en prijs mogelijk te maken.
Download onze case studies

Wereldwijd hebben we al voor verschillende klanten onze Analytics expertise ingezet. Deze case studies zijn verzameld in één overzicht en laten onze uitgebreide mogelijkheden zien. Klik hier om naar het formulier te gaan om deze case studies te downloaden.