TNS NIPO na rebranding verder als Kantar TNS

In september 2016 heeft binnen de Kantar groep een grote rebranding plaatsgevonden. TNS NIPO werd omgedoopt tot Kantar TNS. De tak van TNS NIPO die zich richt op de overheidsmarkt gaat verder onder de internationale merknaam Kantar Public. Kantar is één van de grootste onderzoeksbureau in Nederland.

Wij zijn onderdeel van het wereldwijde Kantar TNS met vestigingen in meer dan tachtig landen. Deze internationale aanwezigheid koppelen wij aan puur Nederlandse wortels. In 1945 werd onderzoeksbureau NIPO opgericht door Wim de Jonge en Jan Stapel. NIPO groeide uit tot een naam die iedereen kende en zelfs nu nog in het Van Dale woordenboek is te vinden. 

Hoogtepunten in de afgelopen jaren


2018: Niels Bouwman genomineerd voor MOAward 'Young Talent van het jaar 2018'
Kantar Millward Brown’s Niels Bouwman is een van de drie genomineerden voor een MOAward in de categorie Young Talent of the Year. Collega’s én klanten nomineerden Niels voor de prijs. De uitreiking van de prijs is op 6 juni 2018.

2017: Judith ten Bokkel won MOAward 'Young Talent van het jaar 2017'
Judith ten Bokkel van Kantar TNS won de MOAward in de categorie 'Young Talent of the Year'. De uitreiking vond plaats op woensdag 7 juni in beachclub Vooges in Zandvoort.
Lovende woorden vielen Judith ten deel in het juryrapport: 'Judith laat zich zien als een ambitieuze, prestatiegedreven onderzoeker die altijd op zoek is naar verbeteringen.'

2016: AMMA award - Hans du Chatinier prijs voor online kijkcijfers
Al sinds 2008 rapporteert SKO dagelijks het aantal online streamstarts van de programma’s van NPO, RTL en SBS. Deze streamstarts geven inzicht in het totale volume, maar geven geen antwoord op de vraag hoeveel personen er daadwerkelijk kijken, wat hun profiel is en hoe het (netto/unieke) bereik zich opbouwt.

Om tot een echt kijkcijfer voor online te komen, ontwikkelde SKO in 2013 een uniek Videodata Integratie Model (VIM) en sloot met Kantar Media een contract om dit invulling te geven. In 2015, een jaar later, zijn de eerste online kijkcijfers een werkelijkheid. SKO en Kantar Media/TNS introduceren hiermee als eerste in de wereld een hybride systeem dat dagelijks hoogwaardige data levert op detailniveau (programma’s en commercials).   

2015: TNS NIPO is finalist voor de MRMW 2015 Award in de categorie 'Best use of Mobile Technology'. Deze nominering kreeg TNS voor het Mystery Consumer onderzoek dat TNS NIPO ontwikkelde voor Air France KLM. Passagiers beoordeelden de service van Air France KLM gedurende hun vlucht. Realtime Mystery Shopping dankzij een volledig geautomatiseerde proces waarin de smartphone de hoofdrol speelt.

2013: MOAward Bureau van het Jaar 2013. De prijs voor het marktonderzoekbureau van het jaar is een initiatief van brancheorganisatie MOA. Uit het juryrapport: 'Het bureau is marktonderzoek aan het herontdekken, of liever gezegd: aan het herdefiniëren. ... ... TNS NIPO is getransformeerd. Groot hoeft niet log te zijn, zo blijkt. Het bureau heeft de aansluiting gevonden bij de hedendaagse ontwikkelingen en de veranderde wereld van de consument. Digital Life en Mobile Life zijn hier mooie voorbeelden van.'

2013: AMMA-ward, Hans de Chatinier prijs voor het Mobile 360 onderzoek. Mobile 360 was het eerste onderzoek naar consumentengedrag op de smartphone. Algemeen directeur Bram van Schaik: ‘Ik ben blij dat de markt erkent dat we vernieuwen, met name op het gebied van Mobile. Sommige bedrijven zijn nog steeds verrast door de snelheid waarmee consumenten het mobiele internet omarmen. Wij zitten daar bovenop.