TNS NIPO na rebranding verder als Kantar

In april 2019 heeft binnen de Kantar groep een grote rebranding plaatsgevonden. Vanaf 2 april biedt Kantar al haar producten en specialismen onder de merknaam Kantar aan. Ook in Nederland gaan de merken Kantar TNS, Kantar Public, Kantar Millward Brown, Kantar Media, Kantar Consulting en Lightspeed allemaal verder als Kantar. 

Kantar is een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van data, insights en advies. Door samen te werken binnen een breed scala aan onderzoeks- en consultancydisciplines zorgen de 30.000 medewerkers van Kantar voor inspirerende inzichten en zakelijke strategieën voor klanten in 100 landen. Kantar is onderdeel van WPP. Meer dan de helft van de ondernemingen uit de Fortune Top 500 maakt gebruikt van haar diensten.

Hoogtepunten in de afgelopen jaren


2018: Niels Bouwman won MOAward 'Young Talent van het jaar 2018'
Niels Bouwman van Kantar Millward Brown heeft de MOAward in de categorie Young Talent van het jaar 2018 in de wacht gesleept. Hij ontving de prijs op woensdag 6 juni in de WesterUnie in Amsterdam.
Het juryrapport was lovend over Niels: 'Niels werkt bijna 5 jaar bij Kantar Millward Brown en wordt binnen de organisatie gezien als grootste talent.

2017: Judith ten Bokkel won MOAward 'Young Talent van het jaar 2017'
Judith ten Bokkel van Kantar TNS won de MOAward in de categorie 'Young Talent of the Year'. De uitreiking vond plaats op woensdag 7 juni in beachclub Vooges in Zandvoort.
Lovende woorden vielen Judith ten deel in het juryrapport: 'Judith laat zich zien als een ambitieuze, prestatiegedreven onderzoeker die altijd op zoek is naar verbeteringen.'

2016: AMMA award - Hans du Chatinier prijs voor online kijkcijfers
Al sinds 2008 rapporteert SKO dagelijks het aantal online streamstarts van de programma’s van NPO, RTL en SBS. Deze streamstarts geven inzicht in het totale volume, maar geven geen antwoord op de vraag hoeveel personen er daadwerkelijk kijken, wat hun profiel is en hoe het (netto/unieke) bereik zich opbouwt.

Om tot een echt kijkcijfer voor online te komen, ontwikkelde SKO in 2013 een uniek Videodata Integratie Model (VIM) en sloot met Kantar Media een contract om dit invulling te geven. In 2015, een jaar later, zijn de eerste online kijkcijfers een werkelijkheid. SKO en Kantar Media/TNS introduceren hiermee als eerste in de wereld een hybride systeem dat dagelijks hoogwaardige data levert op detailniveau (programma’s en commercials).   

2015: TNS NIPO is finalist voor de MRMW 2015 Award in de categorie 'Best use of Mobile Technology'. Deze nominering kreeg TNS voor het Mystery Consumer onderzoek dat TNS NIPO ontwikkelde voor Air France KLM. Passagiers beoordeelden de service van Air France KLM gedurende hun vlucht. Realtime Mystery Shopping dankzij een volledig geautomatiseerde proces waarin de smartphone de hoofdrol speelt.

2013: MOAward Bureau van het Jaar 2013. De prijs voor het marktonderzoekbureau van het jaar is een initiatief van brancheorganisatie MOA. Uit het juryrapport: 'Het bureau is marktonderzoek aan het herontdekken, of liever gezegd: aan het herdefiniëren. ... ... TNS NIPO is getransformeerd. Groot hoeft niet log te zijn, zo blijkt. Het bureau heeft de aansluiting gevonden bij de hedendaagse ontwikkelingen en de veranderde wereld van de consument. Digital Life en Mobile Life zijn hier mooie voorbeelden van.'

2013: AMMA-ward, Hans de Chatinier prijs voor het Mobile 360 onderzoek. Mobile 360 was het eerste onderzoek naar consumentengedrag op de smartphone. Algemeen directeur Bram van Schaik: ‘Ik ben blij dat de markt erkent dat we vernieuwen, met name op het gebied van Mobile. Sommige bedrijven zijn nog steeds verrast door de snelheid waarmee consumenten het mobiele internet omarmen. Wij zitten daar bovenop.