COVID-19Op deze pagina al onze content en onderzoeken naar aanleiding van het coronavirus overzichtelijk bij elkaar.

Covid-19 Barometer | een initiatief van de Kantar Insights Division

Hoe kunnen merken het best met de coronacrisis omgaan? Kunnen zij nog reclame maken bijvoorbeeld, en zo ja, waar moeten ze dan rekening mee houden? Hoe kunnen ze het best communiceren in deze roerige tijden?

De afgelopen week vroeg Kantar meer dan 25.000 mensen in meer dan 30 markten over de hele wereld waaronder Nederland of ze met ons wilden delen hoe het coronavirus hun dagelijkse leven beïnvloedt: wat zijn hun gedachten over de coronacrisis, hoe voelen ze zich eronder, hoe beïnvloedt het virus hun gedrag, welke gevolgen heeft het voor hun mediaconsumptie en aankoopgedrag, en hoe denken ze dat het nu verder gaat?

We vroegen dit in het kader van de Covid-19 Barometer die we onlangs opstartten om organisaties en bedrijven te helpen op een zo goed mogelijke manier te kunnen reageren in en op deze crisis.


Bekijk de eerste Nederlandse bevindingen

Webinar 8 april | Guiding your brand now ánd after COVID-19(EN)


In deze roerige tijden is het voor de meeste bedrijven moeilijk om voor nu en de toekomst concrete plannen te maken op het gebied van reclame en media-inzet. Hoe gedragen klanten zich momenteel en voor welke reclame-boodschappen staan ze nog open? Tijdens ons webinar op woensdag 8 april laten we je zien hoe je je merk over het voetlicht brengt op een manier die past bij deze crisis en hoe je als merk ook nu relevant kunt zijn. Lees meer over het webinar en schrijf je nu in.


Corona en media | op initiatief van de Kantar Media divisie
 

Op 31 maart stuurden we een persbericht uit naar aanleiding van onderzoek naar het online mediagedrag in deze tijden van corona.

Lees het persbericht 'Hoe het coronavirus het online mediagedrag van de Nederlander verandert'

Veel zorgen over de economische gevolgen van de coronacrisis

 
De algemene zorgen over de economische gevolgen van de coronacrisis zijn groot. Meer dan driekwart van de Nederlanders heeft redelijk tot grote zorgen over de gevolgen voor de Nederlandse economie. Zorgen over de persoonlijke economische situatie zijn er iets minder.
 
Lees ons persbericht
Webinar over de sociale en maatschappelijke gevolgen voor Nederland en Nederlanders

Tijdens ons webinar op 30 maart lieten we zien hoe Nederlanders omgaan met de coronacrisis. Hebben ze vertrouwen in de overheid en de getroffen maatregelen, en welke gevolgen heeft het coronavirus op hun sociale leven, werk en mobiliteit? Naast enkele internationale resultaten gebaseerd op onderzoek in G7 landen, deelden we vooral resultaten over de Nederlandse situatie. op basis van de meest recente peilingen (t/m zondag 29 maart) over de sociale impact van de COVID-19 pandemie op Nederland. De slides en een opname van het webinar zijn nu beschikbaar.

Bekijk de presentatie

Kijk het webinar terug

Opinieonderzoek naar draagvlak strengere coronamaatregelen | op initiatief van de Kantar Public Division


Kantar voerde een opinieonderzoek uit naar de kennis en acceptie van de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland.

Zeven op de tien Nederlanders hebben er redelijk tot veel vertrouwen in dat de regering in de toekomst de juiste beslissingen neemt om het coronavirus te bestrijden. Tegelijkertijd is er in Nederland weinig draagvlak voor strengere coronamaatregelen.

Dit zijn resultaten gebaseerd op het onderzoek dat tussen donderdag 19 maart en zondag 22 maart is gehouden. Op maandag 30 maart volgt een update van dit onderzoek met de nieuwste resultaten.

Bekijk hier het onderzoeksrapport

Lees het artikel in De Telegraaf over de uitkomsten van ons onderzoek

Webinar over de impact van COVID-19 op je merk


Op 18 maart verzorgden wij het webinar ‘Manage your brand in challenging times'.

Een groot deel van dit webinar stond in het teken van de implicaties van het coronavirus en de gevolgen voor je merk.

Lees meer over het webinar en bekijk de opname