BrandZ™BrandZ is 's werelds grootste overzicht van waardevolle merken. Elk jaar wordt dit onderzoek uitgevoerd onder meer dan 150.000 mensen in 51 verschillende landen. Tijdens deze editie worden de belangrijkste inzichten gepresenteerd over hoe Nederlandse merken zich ontwikkelen. 

BrandZ Top 30 Most Valuable Dutch Brands 2019​

Op donderdag 6 december presenteerde Kantar tijdens een groot event de eerste editie van de Nederlandse BrandZ Top 30 meest waardevolle merken. In deze top 30 vindt u de beste merken van Nederlandse origine uit verschillende branches.

Sommige van deze merken hebben een lange geschiedenis en zijn wereldwijd bekend, andere merken zijn jonger, maar hebben ook al een plekje in het dagelijks leven van de consument veroverd. Maar het zonder uitzondering merken die de typische Nederlandse innovatieve en ondernemende geest uitstralen; relevant en betekenisvol voor de hedendaagse consument. 

Welk merk staat op welke plaats in de Top 30? Bekijk hier de countdown video.

Top 3 sterkste Nederlandse merken
Tijdens het BrandZ event reikte staatssecretaris van Economische Zaken & Klimaat Mona Keijzer een award uit aan de Top 3 sterkste Nederlandse merken. Bekijk hier een korte sfeerimpressie van de middag.

​Olie- en gasbedrijf Royal Dutch Shell voert de eerste Nederlandse BrandZ Top 30 aan, met een merkwaarde van $20.66 miljard. Biermerk Heineken staat op de tweede plaats met een waarde van $11.88 miljard, op de voet gevolgd door travel e-commerce bedrijf Booking.com ($11.87 miljard). 

Benieuwd naar de hele Top 30?

Het volledige rapport is nú beschikbaar. Vul het onderstaande formulier in en ontvang het rapport direct in je mailbox!

Wil je je inschrijven voor onze nieuwsbrieven?:

Meer weten over BrandZ of over hoe je je merk kunt laten groeien?

Meer resultaten kun je lezen in het persbericht dat donderdag 6 december is uitgegaan.

Of neem contact op met:   

Hugo Schurink
Client Director BrandZ Netherland
06 52 462 559
e  Hugo.Schurink@kantar.com